Nature

Prachtige shots: 30 kolibrie’s gaan tegelijk in bad

kolibrie kolibries bad video

De kleinste vogeltjes ter wereld zijn de schattige kolibries. Wist je dat sommige soorten maar zes centimeter groot kunnen worden? Wij vonden vandaag een schitterende video van een groep kolibries. Een man in Californië creëerde een vogelbad voor de kolibries die hij regelmatig in zijn tuin had. Hij besloot het tafereel te filmen en steeds meer kolibries kwamen samen. Het resultaat? Een video die het hele internet over gaat.

De kolibrie

Er zijn wel 300 soorten kolibries die vooral in Zuid-Amerika leven. Ook in Amerika kun the kolibries vinden. Wist je dat de kolibrie weleens de helikopter onder de vogels wordt genoemd? Dat komt doordat hij tijdens het vliegen stil kan hangen. Weer iets geleerd vandaag!

In de video onder aan het artikel zie je de zogenaamde Allens kolibries, een van deze 300 soorten. Het zijn opvallende en mega kleurrijke dieren. Hieronder zie je een mooie video die National Geographic heeft gemaakt over de kolibrie. Je ziet de vogel in slow motion:

Kolibrie’s in bad

In de video hieronder zie je hoe de Allens kolibries samen van een bad genieten. Bijna alle vogels in dit filmpje zijn mannetjes, die bekend staan om het afbakenen van hun territorium. Toch hebben ze, zoals je in deze video ziet, geen moeite met het delen van een lekker bad. Dit is bijna net zo schattig als deze papegaaiduiker die schuilt bij de fotograaf.

De video hieronder is al meer dan een miljoen keer bekeken. Als je de beelden ziet snap je direct waarom. Bekijk zelf en geniet mee van de natuur:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!