Experiences

Dít bedrag kost een privéjet huren van Amsterdam naar Ibiza

kosten-privejet-huren-amsterdam-ibiza
Foto: Freepik

Stel je voor: jij en je vrienden, in een privéjet met drankjes, op weg naar Ibiza. Klinkt goed toch? De ultieme manier om in luxe en stijl te reizen, maar wat ben je nu kwijt voor het huren van een eigen vliegtuig van Amsterdam naar het partyeiland? Spoiler: veel!

Een privéjet van Amsterdam naar Ibiza

Een privéjet huren is met de laatste jaren steeds populairder geworden en Ibiza is een van de bestemmingen die veel rijken met hun vliegende vriend aandoen. Niks mis met een keertje decadent reizen, maar je moet hier behoorlijk diep voor in de buidel tasten.

De prijzen voor een enkeltje Amsterdam – Ibiza zijn sterk afhankelijk van het soort privéjet waar je mee reist. Zo kun je kiezen voor een zogenaamde ‘light jet’ zoals de Cessna Citation I of een ‘medium jet’ zoals de Cessna Citation Sovereign en daarmee reis je echt als een filmster. Wat verder meetelt is uiteraard de afstand naar de vakantiebestemming en de vluchtduur.

privéjet-vliegen-blauwe-lucht
Voor jou en je vrienden (bron: unsplash)

Dus, hoeveel ben je kwijt?

De afstand van Amsterdam naar Ibiza is ongeveer 1500 kilometer en de vluchtduur is net geen drie uur. Voor een light jet met zeven stoelen (en zeven passagiers) betaal je voor een retourtje, hou je vast: €25.960,-. Wil je een medium jet huren? Haal dan maar even €40.270,- uit een oude sok.

Vind je dit wat aan de prijzige kant maar wil je wel een keer deze ervaring meemaken, boek dan een enkeltje: dat kost €15.130,- met de light jet en €24.890,- met de medium jet. Uiteraard verschillen de prijzen per jet en per vliegdatum, en is afhankelijk van het aantal personen waar je mee reist. Gebruik deze website om je eigen voorkeuren in te vullen.

privéjet-stoelen-luxe
Maximaal chillen (bron: unsplash)

Goedkoop vliegen met een privéjet

Er zijn een paar trucjes om het vliegen met een privéjet iets goedkoper te maken. Ten eerste zijn getoonde prijzen altijd per vliegtuig; heeft je jet tien stoelen? Zorg dan dat je ook daadwerkelijk met tien personen vliegt, zodat de prijs per persoon een stuk lager is. Voor €2.400,- pp (oké, nog steeds een hele smak geld) is het je de ervaring misschien wel waard.

Maar het best huur je een zogenaamde empty leg-jet: dit zijn privéjets die zijn geboekt voor een enkeltje en vervolgens leeg terugvliegen (of andersom). De kosten hiervoor zijn vaak al doorberekend aan de boeker van de heenvlucht, dus voor jou is de prijs dan opeens een stuk aantrekkelijker. Er zijn genoeg websites beschikbaar waar je zo’n vlucht kunt boeken dus neem vooral eens een kijkje. Ibiza here we come!

privéjet-zon-vliegtuig-vliegveld
Op naar Ibiza! (bron: unsplash)

Een rib uit je lijf, zo’n privéjet. Op Ibiza zelf kun je dan maar beter een goedkope overnachtingsplek hebben, zoals deze giga villa voor 27 euro per nacht!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!