Rijen op Schiphol te lang? Zoveel kost het vliegen met een privéjet

Het liefst gaan we natuurlijk elke week op vakantie, maar helaas zit dat er niet altijd in. Als je vrije dagen dan eindelijk zijn aangebroken en de voorpret is begonnen met het inpakken van je bagage, begint de reisstress. Zitten we wel naast elkaar in het vliegtuig?, kom ik niet te laat op Schiphol en past alles wel in mijn koffer zijn vragen die constant door je hoofd spoken. Nog wat geld gevonden in een oude sok? Misschien is een privéjet wel iets voor jou.
Voordelen van vliegen met een privéjet
Je wilt het liefst zo snel mogelijk op je mooie zonnige bestemming zijn. Helaas kan het inchecken van je bagage en security checks voor best wat oponthoud zorgen. Zeker nu het de laatste weken enorm druk is op Schiphol. Met een privéjet vlieg je een stuk comfortabeler en ook de wachttijden zijn natuurlijk veel korter. Paniek om zoek geraakte koffers hoef je gelukkig ook niet te hebben.
Het vliegen met een privéjet is vooral in de corona tijd erg populair geworden. Het aantal vluchten is toen namelijk met 210% toegenomen volgens Air Partner’s enquête. Het regelen van een privéjet is easy peasy en bijna net zo eenvoudig als een Uber rit bestellen. Je download gewoon een app zoals Stellar of LunaJetsen en met een paar klikken verder zit je hoog in de lucht.
Nog een fijne bijkomstigheid is dat je vanaf elke luchthaven kunt vliegen en zelfs huisdieren mee mogen in de cabine. Je hondje kun je dus lekker bij je houden tijdens het reizen. De kids hebben daarnaast alle vrijheid aan boord en als je 5 minuutjes te laat bent, wacht het vliegtuig gewoon op jou in plaats van andersom. Hoe luxe is dat!
Hoe duur is vliegen met een privéjet?
Vliegen met een privéjet klinkt alleen voor hele hele hele rijke mensen, maar is dat eigenlijk wel zo? Als je een privéjet huurt, dan is het hele toestel van jou. Je huurt dus niet alleen een zitplek wat je bij een normale vlucht wel doet. Wanneer je dus met een grote groep vrienden gaat, kun je de kosten splitten en valt het misschien toch best mee.
Om je een beetje een beeld te geven: met een Turboprop vliegtuig betaal je maar 2.500 euro per vlieguur. Deze kun je huren voor 4 tot 18 personen. Als je dus nog 17 andere mensen optrommelt, kost een enkeltje naar Londen nog minder dan 140 euro per persoon.
Alleen al voor zo’n unieke ervaring is het wellicht een origineel idee voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, huwelijksnacht of vriendenweekend. Ben je benieuwd geworden naar nog meer prijzen? Op de site van First Class Aviation kun een prijslijst vinden.
Wat kost het om een privéjet te kopen?
Wie droomt er nou niet van om zelf een privéjet in zijn bezit te hebben. Reizen waar en wanneer je maar wilt is natuurlijk prachtig. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan vast. Logisch: hoe groter het toestel is, hoe meer onderhoud en hoe duurder het is om te kopen.
Ook de leeftijd van een privéjet speelt mee. Zo kun je bijvoorbeeld een vliegtuig kopen van meer dan 30 jaar oud voor nog geen miljoen. Maar een zware jet kan je weleens tussen de 70 en 100 miljoen dollar kosten.
Daarnaast moet je niet vergeten dat je veel variabele kosten moet doorbereken. Zo moet je onder andere denken aan verzekeringen, vergoedingen, onderhoudskosten en brandstof. Heb je geen vliegbrevet? Dan komen de kosten voor een piloot inhuren er natuurlijk ook bij.