Reistips

Met deze travel hack pak je jouw kleding zo kreukvrij mogelijk in

Kreukvrij inpakken

Vertraagde vliegtuigen, zoekgeraakte bagage, verloren paspoorten, lange rijen op het vliegveld en gekreukte kleding. Dat zijn de minder Instagrammable onderdelen van reizen, die je dan ook zelden op iemands social media tijdlijnen terugziet. Vaak zijn deze ongemakken moeilijk te vermijden, op één na: gekreukte outfits. We zetten voor je op een rij hoe je verkreukelde kleding op reis voorkomt.

Geen strijkbout mee op vakantie

Op vakantie heb je vaak geen zin om te strijken. Alleen al een strijkbout meenemen kost je veel gewicht en ruimte in je bagage. Maak je geen zorgen, als je jouw bagage op de juiste manier inpakt heb je geen strijkijzer nodig.

Ken je die grote plastic zakken waarin  je jouw kleding terugkrijgt van de stomerij? Bewaar ze in plaats van ze weg te gooien. Wanneer je voor een reis gaat inpakken, stop je de meest kwetsbare items in de stomerijzakken.

Wat zijn de meest kreukgevoelige stoffen?

Kreukgevoelige stoffen zijn bijvoorbeeld katoen en linnen. Maak je geen zorgen over stoffen als zijde, wol, spijkerstof en kasjmier, want die kreuken veel minder snel. Je vouwt elk kledingstuk op zoals je gewend bent, maar stopt het vervolgens in een aparte plastic zak voordat je het in je koffer of tas stopt.

Deze tactiek werkt omdat de plastic zakken tegen elkaar schuiven, wat betekent dat bijvoorbeeld je katoenen T-shirts en  linnen broeken niet vast komen te zitten en daardoor diepe kreuken krijgen tijdens het reizen.

Kreukvrij inpakken

Nog meer anti kreuktips

Ga je nooit naar een stomerij of heb je geen stomerijzakken bewaard? Geen nood: vuilniszakken en vergelijkbare plastic zakken werken ook. We moeten wel eerlijkheidshalve melden dat deze reis-hack niet helemaal onfeilbaar is: er kunnen alsnog enkele kreukels ontstaan, maar het zullen er zeker minder zijn, en minder ernstig, dan wanneer je het nietdoet.

Wat als je geen plastic zakken hebt of dat simpelweg niet wil? Een handig alternatief is dan om bij het inpakken je kleding in laagjes te leggen met daartussen tissue papier. Losjes oprollen van je meest kreukgevoelige kleding verdient ook de voorkeur boven vouwen; plaats ze op de bovenste of buitenste delen van je koffer of tas, waar er minder druk zal zijn.

Kreukvrij inpakken

Een kreukvrije vakantie

Nog een laatste anti kreuk tip: pak uit zodra je aankomt. Het is verleidelijk om je koffer ergens neer te zetten en rechtstreeks naar het zwembad of een andere plek om te ontspannen te gaan na een lange reis. Maar neem eerst even de tijd om je koffers uit te pakken en als eerste je meest kreukgevoelige kleding op te hangen. Geniet daarna van een kreukvrije vakantie.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!