Reisnieuws

Kritiek op Sinterklaas na aankomst met privéjet: ‘Duidelijk geen vliegschaamte’

sinterklaas privejet commotie

Even leek het of Sinterklaas te laat in het land zou komen. Zijn landelijke aankomst in Hellevoetsluis leek zeer onzeker, aangezien de pakjesboot was gezonken. Gelukkig bestaan er privéjets, die de Sint op tijd naar het land heeft gebracht. Veel kinderen zijn super gelukkig met deze actie, maar er is veel commentaar op Twitter door het feit dat hij met een privéjet aankwam. Nog nooit heeft een intocht zoveel commotie veroorzaakt.

Sinterklaas pakt de privéjet

Social media staat vol met de hashtag #sinterklaasjournaal. Hier schrijven mensen tweets zoals: ‘Hoop niet dat Sinterklaas op Schiphol landt. Gezien de bagageafhandeling komen die cadeautjes nooit aan.’ En: ‘Van een stoomboot naar een vliegtuig. De sint is geen klimaatpaus.’ De sint heeft duidelijk geen vliegschaamte. De meeste comments zijn uiteraard grappig bedoeld, maar er zitten ook oprechte kritieken tussen.

Ook het bedrijf ProRail baalt dat de Sint niet een trein heeft gepakt. Ze Twitteren: ‘Hoera! Sinterklaas is weer in ‘t land. Je zou denken: niets aan de hand. Maar één ding vinden we niet zo fijn. Sinterklaas komt met het vliegtuig, niet met de trein.’ Geniale inhakers natuurlijk.

Ook veel positieve reacties

Peter Kwint van de SP heeft ook een mooie inhaker: ‘Ik snap de Sint wel. Ik probeer al een uur in Eindhoven te komen met de trein en sta nog steeds op het vertrekstation.’ Veel mensen zijn blij dat Sint en zijn pieten weer in het land zijn.

De NTR heeft nog geen reactie gegeven over de commotie en de verhaallijn van dit Sinterklaasjournaal. Wat vinden jullie van al deze ‘opheft’? Had de Sint de trein moeten pakken om het goede voorbeeld te geven?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!