Bestemmingen

Ksamil in Albanie: het perfecte betaalbare alternatief voor de Malediven

ksamil-albanie-alternatief-malediven

Wij schreven eerder al over de upcoming bestemming van het jaar: Albanië. Deze nieuwe hotspot ligt aan de Adriatische en Ionische Zee, net boven Griekenland maar is, in tegenstelling tot zijn buurland, geen massatoerisme-bestemming. Een van de mooiste plekken in Albanie is Ksamil. Ze noemen de meest zuidelijke badplaats aan Albanese Riviera, Ksamil, ook wel de Malediven van Europa. Het mooiste hieraan? Het is super betaalbaar.

Ksamil in Albanië

Maak kennis met het prachtige Ksamil. Deze bestemming aan de Albanese Rivièra is om meerdere redenen mega aantrekkelijk. Het is namelijk een romantische en idyllische plaats, met een beschutte baai in het hart van de bestemming. Je kunt hier genieten van de turquoise zee, de witte stranden en de mooie restaurants aan het water. Maar er zijn ook genoeg activiteiten te doen.

Je hebt er bijvoorbeeld dagtochten naar het bijzondere yri i Kaltër, een natuurlijke waterbron. Ook kun je naar de oude stad Butrint afreizen. Hier vind je veel geschiedenis en duik je dieper in het land Albanië. Er is dus zogezegd voor ieder wat wils.

Het goede leven

In Albanië kun je volop genieten. Albanezen doen het allemaal net wat rustiger aan en het voelt alsof je een aantal jaar terug in de tijd gaat als je ze met paard en wagen over de weg ziet hobbelen. Daarnaast is Albanië een land dat zo ontzettend veel te bieden heeft: een rijke cultuur, authentieke steden en dorpen, ruige berglandschappen en prachtige stranden met helderblauw water. Geen Spanje dit jaar, Albanië it is!

Ga ook zoveel mogelijk uit eten bij typische Albanese restaurants en probeer alles wat de keuken te bieden heeft. Probeer zeker het traditionele gerecht fërgesë, een soort stoofpot met groente, tomatensaus en kwark. Neem als toetje trileçe, een gebakje dat gemaakt is van drie soorten melk.

Hoe bereik je Ksamil?

Je kunt naar Ksamil reizen via de Albanese hoofdstad Tirana of via het Griekse Corfu. Tirana is aan te raden als je een reis door heel Albanië wilt maken. Corfu ligt dichterbij Ksamiol en bereik je via 30 minuten met een boot. Op zoek naar een dikke overnachting? Dit penthouse boek je voor slechts 15 euro per nacht!

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!