Experiences

Langste treinreis ter wereld: van het zuiden van Portugal naar Singapore

langste treinreis ter wereld

Zin in een mooie treinreis die jou meeneemt langs de meest bijzondere locaties? De langste treinreis ter wereld gaat van het zuiden van Portugal tot aan Singapore. Dit is een prachtige reis van ‘maar’ 18.755 km lang. Onderweg kom je langs plekken als Parijs, Moskou, Beijing en Bangkok. Dit is er eentje voor op de bucketlist!

De langste treinreis ter wereld

Deze verbinding heeft nu het record van de langste treinverbinding ter wereld in handen. Echte liefhebbers van treinreizen hebben namelijk deze route gepland en berekend. Als je geen grote tussenstops houdt dan ben je in ongeveer 21 dagen aan de andere kant van de wereld. Hoe tof is dat?

Het is wel een beetje haasten en je hebt weinig tijd om ondertussen foto’s te nemen. Uiteraard moet je ook verschillende treinkaartjes reserveren en ondertussen een paar overnachtingen boeken. Maar in steden als Lissabon, Madrid en Moskou is dit alles behalve een straf. Je kunt toch nog even snel een paar foto’s schieten, die highlights bezoeken of lekker uit eten gaan.

lagos portugal treinreis
De treinreis begint in het prachtige Lagos

Van Lagos tot Singapore

Je doorkruist met deze treinreis maar liefst 13 verschillende landen. Onder andere Portugal, Spanje, Frankrijk, Polen, Rusland, China, Thailand en Maleisie. Een deel van deze treinreis zal bestaan uit de Trans-Siberische spoorlijn, een van de bekendere treinreizen ter wereld. Een episch verhaal om mee thuis te komen.

Wat zo’n ervaring mag kosten? Aan treinkaartjes ben je ongeveer €1.200 kwijt. Ook moet je een aantal overnachtingen boeken en visa’s regelen. Al met al best een prijzig tripje dus. Vliegen is daarom goedkoper en makkelijker, maar het verhaal van deze treinreis is ook wat waard. Wat is jouw favoriete treinreis?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!