Reisnieuws

Riemen vast: dit zijn de 5 langste directe vluchten ter wereld

vliegtuig-langste-vlucht-vleugel-zon

Buckle up, we gaan een stukje vliegen! Na een uur of vier heb je de binnenkant van het vliegtuig waarschijnlijk wel gezien, maar op deze vluchten mag je nog wat langer blijven zitten. Kun jij je nog vermaken als je 17 uur (!) in de lucht bent? Dit zijn de vijf langste directe vluchten ter wereld.

1. Dubai – Auckland

Onze eerste vlucht is van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) naar Auckland (Nieuw-Zeeland) en wordt uitgevoerd door Emirates. Het is een bizarre 14.200 kilometer, waar het vliegtuig van Emirates 16 uur over doet.

De route van Dubai naar Auckland is de langste waar een viermotorig vliegtuig wordt ingezet. Dit is veelal een 777-200LR of een van de A380’s. Emirates biedt overigens wel stoelen aan met extra comfort, en serveert regionaal geïnspireerde maaltijden tijdens je vlucht en dat mag ook wel. Zo kom je de 16 uur misschien nog door.

emirates-vliegtuig-vlucht
Emirates vliegt rechtstreeks van Dubai naar Nieuw-Zeeland (bron: unsplash.com)

2. Doha – Auckland

Waarom is Nieuw-Zeeland zo ver weg? Je moet er wat voor over hebben om dit prachtige land te bezoeken, blijkbaar. Onze tweede langste directe vlucht gaat van Doha (Qatar) naar Auckland en duurt 16 uur en vijf minuten. De uitvoerende maatschappij is Qatar Airways en voor deze vlucht zetten zij een speciale versie van de Boeing 777 in: de 777-200LR (long range).

Dat wordt een beste jetlag als je om 3 uur ’s nachts uit Qatar vertrekt en de volgende ochtend om 5 uur aankomt in Nieuw-Zeeland. Er is dan ook 14.535 kilometer af te leggen, niet gek dat je even onderweg bent!

qatar-vliegtuig-langste-vlucht
Ook Qatar brengt je rechtstreeks naar Auckland vanuit Doha (bron: unsplash.com)

3. Londen – Perth

Wederom een vlucht naar Oceanië, maar nu naar het mooie, warme Australië. De westkust, welteverstaan. De derde langste vlucht gaat van Londen (Verenigd Koninkrijk) naar Perth en duurt bijna zeventien uur. In 16 uur en 45 minuten vliegt Qantas, een Australische maatschappij, als enige rechtstreeks van Australië naar Europa.

Voor deze vlucht zet Qantas de Boeing 787-9 in. Er is een afstand van 14.500 kilometer te overbruggen en als je er even bij stilstaat hoe ver dat eigenlijk is, valt 17 uur vliegen nog best mee. Trouwens, wie weet zijn we er binnenkort binnen vier uur dankzij dit nieuwe waterstofvliegtuig!

qantas-australie-vlucht-vliegveld
Qantas, de enige maatschappij die Australië en Europa rechtstreeks verbindt (bron: unsplash.com)

4. Los Angeles – Singapore

De vierde lange vlucht gaat van The City of Angels naar stadstaat Singapore. Ondanks het feit dat de afstand korter is (14.114 kilometer) doe je er wel een stuk langer over. Bijna 18 uur zit je de binnenkant van het Singapore Airlines-vliegtuig te bekijken, oef. Hopelijk heb je een paar goede boeken mee. Trouwens, de langste treinrit ter wereld gaat óók naar Singapore. Je vertrekt in Portugal en spendeert 21 dagen in de burgerrups.

Leuk feitje: je vliegt over de Stille Oceaan en daarom steek je de datumgrens over: oostelijk van de grens is de datum één dag eerder dan westelijk, maar de tijd is wel hetzelfde. Een vliegtuig die om half 11 ’s avonds uit L.A. vertrekt, komt dus pas twee dagen later in de ochtend aan. Andersom haal je juist een dag in. Heel apart!

singapore-airport-fontein
Op Singapore Airport kun je je wel even vermaken – hopelijk zijn hun vliegtuigen net zo mooi (bron: unsplash.com)

5. De langste vlucht ter wereld: New York – Singapore

Dit is ‘m dan: de langste vlucht ter wereld. Momenteel ben je van New York naar Singapore een ongelooflijke 19 uur onderweg. Singapore Airlines voert deze vlucht van 15.349 kilometer uit met de reusachtige A350-900ULR (ultra long-haul) die een bereik heeft van 18.000 kilometer. Afhankelijk van je gewenste vliegtijden ben je hier gemakkelijk tussen de €2.000,- en €5.000,- aan kwijt.

Wie weet komt er in de toekmost nóg een vlucht van 19 uur, tussen Londen of New York en Australië. Een afstand van 17.800 kilometer! Er kunnen slechts 238 mensen mee in het vliegtuig en uitvoerder Qantas wil het hen zo comfortabel mogelijk maken met ruime stoelen, een bar en supersnelle wifi. O ja, tijdens deze vlucht zie je de zonsopgang twee keer. Bizar!

singapore-airlines-vliegtuig-langste-vlucht
Met Singapore Airlines vlieg je in één ruk door naar Singapore vanaf New York (bron: unsplash.com)

Op zoek naar de goedkoopste vliegtickets? Check deze vier handige tips!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!