Europa

Vakantie in juli: dit zijn de 4 leukste Europese bestemmingen

albanie bootjes haven

Het is weer bijna juli en dat betekent: vakantietijd! Natuurlijk kun je ervoor kiezen om af te reizen naar de Spaanse costa’s of je tentje neer te zetten op een Franse camping, maar als je geen behoefte hebt aan een kroket uit de muur tijdens je vakantie zijn er zat andere keuzes. Deze vier bestemmingen zijn net iets minder massaal, en natuurlijk net zo mooi.

Toffe Europese bestemmingen

Eigenlijk heeft ieder land in Europa, onveilige bestemmingen daargelaten, wel iets moois of bijzonders te bieden. Voor eindeloos wandelplezier ga je naar de Alpenlanden, voor zon, zee en strand kies je voor de Mediterrane bestemmingen. Wil je goedkoop op vakantie? Lekker naar de Balkan.

Misschien ben je nu wel op zoek naar wat meer bijzondere locaties, weg van de massa, maar toch mooi en betaalbaar. Een nieuwe trend is ook het zogenaamde ‘Slow Travel‘ waarbij je alle tijd neemt om een locatie te bekijken en over de cultuur te leren. Deze vier bestemmingen passen volgens ons precies in dat rijtje!

1. Albanië

We trappen af met een van onze favoriete reisbestemmingen voor juli: Albanië. Een land in de Balkan, ten noorden van Griekenland aan de Adriatische Zee. Ten onrechte denkt men nog wel eens dat de Balkanlanden onveilig zijn; gelukkig beginnen toeristen deze prachtplek langzaamaan te ontdekken en realiseren zich dan dat niets minder waar is. Overblijfselen van oorlogen zijn er letterlijk en figuurlijk, leer hier ook vooral over, maar aan alles merk je dat de Albanezen dit achter zich hebben gelaten.

Overweldigend natuurschoon vind je in het noorden (de Albanese Alpen of ‘Vervloekte Bergen‘), aan de kust helderblauwe baaitjes helemaal voor jou alleen. Je kan er heerlijk goedkoop eten en drinken – voor een biertje op het terras betaal je zo’n €2,- – en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Ook belangrijk: in juli ligt de temperatuur rond de 30 graden. Op naar de Balkan!

albanie-europa-bestemming-juli
De Albanese natuur is prachtig

2. Ierland

Fancy a pint, mate?” Bier brouwen (en drinken) kunnen ze in Ierland wel. Juli is samen met augustus de beste reismaand om deze mooie bestemmingen te bezoeken, met temperaturen tussen de 16 en 20 graden. Ierland is ook nog eens heel makkelijk te bereiken vanuit Nederland: met een uurtje vliegen ben je in prachtige hoofdstad Dublin.

De ruige kliffen aan de westkust ken je vast wel, maar ook het binnenland van Ierland is echt overweldigend mooi. Glooiende heuvels en kleine dorpen met kerkjes en pubs wisselen elkaar af. De beste manier om alles te ontdekken is per auto – keep left – of neem de trein.

kliffen-kust-ierland
De kliffen aan de westkust van Ierland

3. Bulgarije

Terug naar de oostkant van Europa, waar Bulgarije ligt. Aan de Zwarte Zee, ten noorden van Turkije en Griekenland. Een bestemming die je misschien vooral kent van het populaire Sunny Beach, maar het heeft zoveel meer te bieden! De hele kust is bijzonder mooi, veel stranden heb je voor jezelf, en het heuvelachtige binnenland is perfect voor wandelaars en mountainbikers.

Met temperaturen rond de 28 graden is juli een goede maand om in Bulgarije te zijn. Je kan er heerlijk divers eten en drinken en het is nog bijzonder goedkoop ook. Kies voor een roadtrip op de bonnefooi door het binnenland, of ga voor ultiem relaxen in dit bizarre waterpark.

bulgarije-huisjes-klif-kust
Sozopol in Bulgarije

4. De Azoren

Heb jij wel zin in wat relaxte eiland-vibes deze juli? Op naar de Azoren, een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan, zo’n 1400 kilometer van het Portugese vasteland. Met Transavia vlieg je er in ongeveer vier uur rechtstreeks naartoe, en omdat er maar twee uur tijdsverschil is heb je ook geen last van een jetlag en zit je toch op een compleet andere, geweldige plek.

De Azoren zijn zo mooi. Met zijn groene heuvels, bergen en blauwe meren is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Eet verse vis op een terrasje, spot dolfijnen en walvissen vanaf een catamaran of trek de bergen in. In juli ligt de temperatuur rond de 20 graden. Boeken maar!

kajakken-azoren-juli
Vanuit je kajak kun je dolfijnen of walvissen spotten

Er is nog veel meer bijzonders te zien in ons eigen Europa. Ga bijvoorbeeld eens naar bijzonder Bosnië!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!