Dieren

Uitwaaien met de hond: dit zijn de 4 leukste (losloop)routes voor jullie samen

leukste-loslooproutes-hond
Blije viervoeter, blij baasje unsplash

Een lange wandeling door het bos of op het strand is altijd beter met je hond aan je zijde. Er zijn voldoende leuke wandelroutes in Nederland waar je je trouwe viervoeter kunt uitlaten, maar wil je de hond nu echt een plezier doen? Ga dan voor een loslooproute waar ze zoveel kunnen rennen, spelen en ravotten als ze willen. Vier leuke routes vind je hier!

1. Spelen in de Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen (of ‘de Brabanste Sahara’, echt waar) vind je op een steenworp afstand van Kaatsheuvel en hier vind je prachtige wandelroutes. Op veel plekken moet je hond worden aangelijnd maar er zijn twee loslooproutes, die goed zijn aangegeven met een blauw bordje met daarop een plaatje van een hond.

De eerste loslooproute is ongeveer vier kilometer en begint bij De Rustende Jager, waar je je auto kunt parkeren. Wandel vanaf daar naar De Drie Linden en terug. De tweede route is iets langer en begint bij de Roestelberg. Is dit nog niet genoeg beweging voor jouw huisdier? Laat ze dan los in het gebied bij Bosch en Duin waar ze ongegeneerd kunnen klieren. Blije hond, blij baasje, toch?

hond-loonse-drunense-duinen-graven
Lekker graven in de Brabantse Sahara

2. Het Leesten Hondenbos

Een heus Hondenbos? Ja! Bij het Gelderse Ugchelen op de Veluwe vind je het Leesterbos, waar een groot gebied speciaal voor viervoeters is omheind. Groot voordeel is dus dat je hier zonder zorgen je hond kunt loslaten! Er zijn smalle bospaadjes waar honden kunnen springen en de mooiste stokken kunnen vinden, en brede lanen waar je samen een sprintje kunt trekken.

Navigeer naar de Hoenderloseweg 191, waar je een grote parkeerplaats vindt vanaf waar je zo het losloopgebied in wandelt. Tip: volg de drie kilometer lange Natte Neuzenroute waar je je hond ook los mag laten, mits je viervoeter goed is getraind en onmiddellijk reageert op jouw commando. Let op de groene bordjes met witte hond. Hier kun je een hele zondag plezier hebben!

honden-spelen
Lekker rennen!

3. Loslopen in wandelbos Groenendaal

In Noord-Holland vind je vlakbij Heemstede het wandelbos Groenendaal, waar een groot losloopgebied voor honden is. Navigeer naar parkeerplaats Groenendaal – waar je hond nog even aangelijnd moet zijn – en wandel naar het gebied ten noorden van de Sparrenlaan. Hier mag je viervoeter naar hartenlust rondrennen.

Houd er rekening mee dat het gebied ten zuiden van de Sparrenlaan helemaal verboden is voor honden (zie foto hieronder), en dat ze op de Burgemeester van Rappardlaan aangelijnd moeten zijn. Geen probleem natuurlijk, want het wandelbos biedt voldoende ruimte voor jou en je hond(en) met overal leuke bospaadjes en, als het heeft geregend, modderpoelen om lekker in te klieren. Vergeet je poepzakjes niet want opruimen is hier verplicht!

losloopgebied-heemstede
Het groene gebied is groot genoeg voor uren plezier

4. Uitwaaien op het strand

Bossen zijn leuk, maar het strand is misschien wel de allerbeste plek voor jouw hond. Als ‘ie van water houdt, tenminste. Er zijn verschillende Nederlandse stranden waar je huisdier het hele jaar door lekker mag spelen. Een van de beste is misschien wel het strand Kijkduin bij Den Haag, waar je hond zich maximaal kan uitleven op het hondenstrand.

Parkeer bij parkeerterrein Kijkduinsestraat of Zandvoortselaan en wandel vanaf hier door de duinen (met je hond aangelijnd) naar het strand. Je mag hier heerlijk ravotten tot aan de grens met gemeente Westland. Ben je juist in het noorden van het land? op Texel mogen honden het hele laagseizoen los en op onbewaakte stranden het hele jaar door. Spelen maar!

hond-strand-spelen
Happiness is…

Is jouw hond ook je beste vriend? Laat je dan eens inspireren door dit verhaal van Ian Dow die een ambulance ombouwde tot camper voor hem en zijn viervoeter. Lief!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!