Europa

12 uur in Londen: dit zijn de beste tips van een local

londen-local-tips
Londen is zó leuk! Reisleven

De beste manier om een stad te ontdekken is altijd met een local. Zij kennen een locatie als geen ander en kunnen je, weg van de massa, de mooiste en beste plekjes van een bestemming laten zien. Wij brachten een dag door in Londen met een local en vertellen je hoe dat was!

In Londen met een local

Het is – uiteraard – een regenachtige dag in Londen als we om 4 uur ’s middags met onze Britse vriend afspreken. Ons ontmoetingspunt is Buckingham Palace, een van Londen’s populairste spots en dat is te merken aan de mensenmassa’s die samendrommen voor de poorten van het paleis. Ondanks de drukte is Buckingham Palace een plaatje om te zien.

De Royal Guards, de wachters voor het paleis, worden getraind om stil te staan en lopen om de vijftien minuten heen en weer. Één shift duurt vaak twee uur, met tussenpozen van vier uur. Een hele happening is de wisseling van de wacht, die wij die dag helaas niet zien, maar volgens onze gids is dat zeker een aanrader. Nog een tip: haal je lunch bij Gregg’s en kies hier voor de sausage roll.

londen-eye-paleis
We laten ons niet afschrikken door een beetje regen!

Op naar de Big Ben

Vanaf het paleis lopen we via Birdcage Walk richting de Big Ben en Westminster Abbey. Wist je trouwens dat je in het naastgelegen St. James’s Park pelikanen kunt vinden? Een bijzonder aanzicht. Sowieso is dit een goede plek om op een mooie herfstdag de van kleur veranderde bomen te bewonderen. Kijk onderweg ook even naar rechts, waar je zomaar een standbeeld van een corgi kunt zien – de favoriete hondjes van Queen Elizabeth II.

De Big Ben en Westminster Abbey zijn zonder twijfel de meest gefotografeerde spots van Londen, maar zoals zo vaak doen foto’s eigenlijk geen recht aan de pracht van de gebouwen. De Big Ben – dat is overigens de naam van de klok en niet van de toren zelf: die heet de Elizabeth Tower – is met zijn 13.000 kilo een van de zwaarste klokken ter wereld. Als je even wacht met foto’s nemen tot er een rode bus voorbij zoeft heb je de meest Londense foto ooit.

theems-big-ben-londen-eye

Het bruisende Soho

Vanaf de Big Ben lopen we over de Westminster Bridge vanaf waar je een fantastisch uitzicht hebt over alle bekende hotspots in de stad. Vooral ’s avonds is deze plek magisch, en als wij er zijn maakt de zware regen en harde wind het bijna apocalyptisch. Hierna wandelen we met onze Engeland-paraplu’s over de Waterloo Bridge richting de populaire wijk Soho.

Hier kan iedere uitgaansfanaat zich compleet uitleven. Het is druk, vol, chaotisch en het stikt er van de leuke kroegen. The Coach & Horses is een absolute must voor de liefhebbers van Britse gezelligheid en ook Admiral Duncan biedt je gegarandeerd een hilarische avond. Speelt een van de Londense voetbalclubs die avond? You’re in for a treat! Een zaterdagavond in Soho is er een om nooit te vergeten.

soho-pub-londen
To the pub!

Kunstig Camden

Een andere hele bijzondere wijk is Camden. Vanaf Soho loop je hier in ongeveer drie kwartier naartoe (of neem de metro) en onderweg kom je door het prachtige Regent’s park. Een wonderbaarlijk plek waar je zeker even op een bankje moet gaan zitten om mensen te kijken. Eenmaal in Camden kun je nog veel meer bijzondere figuren spotten want deze wijk is artistiek, losbandig, kleurrijk en alternatief.

In de hoofdstraat kijken we onze ogen uit als we langs de gedecoreerde winkeltjes wandelen. Sommige gevels zijn alleen felgekleurd, maar anderen zijn uitgedost met bizarre sculpturen van draken of enorme schoenen. Haal je koffie en gebakje bij een van de tentjes – wees niet verbaasd als je 4 euro moet neerleggen voor een croissantje – en leef je uit. Voor lunch haal je natuurlijk street food!

londen-camden
Kijk goed om je heen in Camden: je spot hier een hoop bijzondere dingen!

Tip: download de City Mapper app. Hiermee check je gemakkelijk hoe je het best door Londen kunt reizen! Have fun!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!