Reisnieuws

Rooftop LuminAir: ‘The bar above Amsterdam’ is de nieuwste hotspot

luminair-amsterdam

Op 30 juni heeft LuminAir haar deuren geopend nabij Amsterdam Centraal Station. Het is een plek waar je de drukte van de stad achter je laat en in een andere wereld belandt. Een wereld, geïnspireerd door licht en lucht, waar inclusieve exclusiviteit centraal staat. LuminAir, ‘The bar above Amsterdam’, staat voor energie, muziek, kunst, kleur en de verschillende luchten boven de creatieve stad. Deze worden weerspiegeld door het innovatieve interieur. 

Lumen signature cocktails

Bij LuminAir draait het allemaal om hoogstaande mixologie en bijpassende bar bites. De bar en keuken werken intensief samen om een complete ervaring te creëren waar cocktails en eten moeiteloos samengaan. De cocktailkaart is gebaseerd op lumen, de intensiteit van licht, en bestaat uit acht alcoholische en drie alcoholvrije signatures. Zo staat aan het begin van het spectrum – op 6500 lumen – de Clear Blue Sky op de kaart. Een laagalcoholische, frisse en bloemige cocktail, gemaakt met onder andere Lillet Blanc, crème de violette en kamillekombucha.

Aan de andere kant staat de Match Flame, op 1700 lumen. Een sterke, warme cocktail met onder andere gebrande appel en met peer geïnfuseerde rye whiskey, pannenkoekenstroop en een mescalmist met gerookte sinaasappel en rozenwater. De ruimte tussen deze twee uitersten wordt opgevuld door verschillende andere moderne, high-end cocktails, gemaakt met de beste ingrediënten.

luminair
De stijlvolle bar

De LuminAir-twist

LuminAir is overdag, ’s avonds en (in het weekend) ‘s nachts geopend. Voor een smaakvolle internationale lunch tot hoogstaande bites. Denk aan oesters en sushi, maar ook rendang, softshellkrab en karaage (gefrituurde) bloemkool. De gerechten, zowel de sandwiches, soepen en salades overdag als de bites ’s avonds, zijn verrassend en kennen allemaal een LuminAir-twist.
Zo creëerde de chef verschillende smaakmakers voor bij de oesters en wordt de sushi vers bereid. En de bitterballen? Die komen met huisgemaakte bietenmosterd en zoetzuur van bietjes.

Het menu is goed gebalanceerd, met vegetarische en veganistische opties en gerechten met vlees en vis. En natuurlijk een selectie heerlijke desserts, zoals de zomerse Virgin Pina Colada; een chocoladekokosnoot gevuld met tropisch fruit en citruskokossorbet.

Event area Eclipse

Op dezelfde verdieping als LuminAir, opent ook vip-evenementenruimte Eclipse. Een venue met hetzelfde spectaculaire uitzicht en dezelfde professionele service. Inclusief een eigen cocktailbar en groot terras op het zuiden. Ideaal voor high end-evenementen, luxe merklanceringen, creatieve pop-ups en decadente feestjes. Of je nu de lift instapt voor een gezellige lunch, enerverende avond of privéfeest, LuminAir en Eclipse overtreffen de verwachtingen, en dat komt niet alleen door het verbluffende uitzicht op de historische binnenstad van Amsterdam!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!