Gear

Next level snorkelen: met de Lung Tank heb je 10 minuten zuurstof

lung tank duiken snorkelen
Lung Tank (beeld: @lungtankstore)

De Lung Tank is een apparaat dat je in staat stelt om je snorkel ervaring naar een hoger niveau te tillen. Bij normaal snorkelen wordt meestal gebruikgemaakt van een snorkelmasker die je gezicht bedekt en een snorkelbuis heeft waardoor de zwemmer kan ademen terwijl alleen het gezicht onder water is. Maar met de Lung Tank heb je onderwater tot wel tien minuten zuurstof!

De Lung Tank

In tegenstelling tot snorkelen, waarbij je je adem moet inhouden als je dieper wil gaan, maakt de Lung Tank het mogelijk om langere tijd onder water te blijven. De kleinere tank stelt je in staat om zelf zuurstof in de fles te persen door middel van een soort fietspompje. Met de Lung Tank kan je maximaal tot drie meter diep gaan en kan je, mits je spaarzaam met de zuurstof omgaat, tot wel tien minuten onder water blijven.

Het is een gadget die onmisbaar is voor mensen die dolgraag zouden willen duiken, maar dit door gezondheidsredenen niet kunnen doen. Ik heb bijvoorbeeld een geschiedenis van oorinfecties, waardoor ik problemen ervaar met veranderingen van druk tijdens het duiken. Met de Lung Tank ervaar je het gevoel met duiken, zonder dat je de echte dieptes opzoekt. Perfect voor mensen die door omstandigheden niet kunnen duiken.

lung tank snorkelen duiken

Interesse om er een aan te schaffen? Niet schrikken, maar voor alleen de tank betaal je €201,95. Daar komt de pomp t.w.v €138,95 nog bovenop. Gelukkig kan je het paar als combinatie kopen. In totaal ben je voor al dit onderwaterplezier dan ook €315,95 kwijt. Niet goedkoop, dat geven we toe. Maar dan heb je ook wel iets! Let op: lees altijd de veiligheidsvoorwaarden voordat je het water in gaat met de Lung Tank.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lung Tank (@lungtankstore)

Beste duikbestemmingen

Er zijn veel prachtige duik en snorkel locaties over de hele wereld waar je kan genieten van adembenemende onderwaterlandschappen en diverse mariene ecosystemen. De Maldiven hebben kristalhelder water, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, waaronder roggen, haaien, schildpadden en talloze vissoorten. Het is een droombestemming voor zowel duikers, snorkelaars en alles daar tussenin.

Maar ook Australië biedt duikers en snorkelaars een onvergetelijke ervaring. met het iconische Groot Barrièrerif, ’s werelds grootste koraalrif. Ontdek levendige koraaltuinen, zwem met zeeschildpadden en bekijk kleurrijke rifvissen. Daarnaast zijn er spectaculaire duiklocaties zoals de Whitsunday Islands en Ningaloo Reef, waar je kunt genieten van adembenemende onderwaterlandschappen en ongerepte mariene biodiversiteit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lung Tank (@lungtankstore)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!