Overnachtingen

In het adembenemende Carlton in Cannes slaap je als een vorst

carlton hotel palmbomen

‘Je voudrais un vin, s’il vous plaît‘ – voor een luxe diner met overheerlijke wijn ben je in dit hotel de juiste plek. De afgelopen twee jaar gerenoveerd, en inmiddels weer open voor publiek: het Carlton in Cannes, Zuid-Frankrijk. Een indrukwekkend gebouw met een enorm zwembad en een tuin met 22.000 bloemen en planten. On y va!

Zien en gezien worden

We reizen vandaag naar het prachtige Cannes: een badplaats aan de Zuid-Franse kust en een toevluchtsoord voor beroemdheden – en vooral bekend van het jaarlijks terugkerende Filmfestival. In Cannes is het zien en gezien worden: overal flaneren mooie mensen in de duurste outfits, een spektakel om te zien.

Natuurlijk kan je celebraties spotten, maar er is meer te doen. Proef de Franse keuken in een van de talloze restaurantjes of café’s of bezoek het oude stadsgedeelte. Liefhebbers van kunst kunnen terecht bij de verschillende musea en overnachten doe je uiteraard in het onlangs heropende Carlton.

cannes-haven-boulevard

Een indrukwekkend hotel

Het hotel dateert uit de zogenaamde ‘belle epoque’: een periode van enorme welvaart in onder andere Frankrijk en België, die begon aan het einde van de 19e eeuw en duurde tot de Eerste Wereldoorlog. In 1911 opende het Carlton voor het eerst zijn deuren. Alleen daarom al is dit een interessante plek om te bezoeken.

Het hotel zelf is gigantisch. Omzoomt door palmbomen neemt het imposante gebouw een geheel straatblok in beslag. De buitenkant bestaat uit meerdere crèmewitte geveltjes met hoge ramen en Franse balkons. Een statig hotel op een geweldige plek, vlak naast het strand.

carlton-hotel-zwembad

Overnachten als een koning

Gelukkig voor ons is het hotel na twee jaar renoveren weer geopend. Zijn 322 kamers zijn compleet opnieuw ingericht: de zachtgrijze muren geven de kamer meteen sfeer en de comfortabele meubels in crème en beige passen hier perfect bij.

Zie het eens voor je: de zon die langzaam ondergaat, het rood en roze van de lucht kleuren de baai van Cannes die vanuit je kamer zichtbaar is. Met een glas wijn in je hand kijk je naar mensen die paraderen op de boulevard. Een perfect plaatje. Wij zitten in ieder geval al in de trein op weg naar Zuid-Frankrijk!

carlton-hotel-slaapkamer

Royaal dineren en borrelen

De vroegere parkeerplaats van het hotel is omgetoverd tot enorme tuin, waar de garneringen voor je cocktails vers worden geplukt. Geniet van je drankje of een kopje muntthee (uit eigen tuin) aan Cannes’ grootste infinity-pool.

In het Riviera Restaurant op de begane grond kan je heerlijk dineren: seizoensproducten (veelal van lokale afkomst) worden vers voor je bereid. Neem na het eten nog een drankje na in een van de vele bars en duik daarna je bed in. Morgen wacht je een overheerlijk ontbijt!

bar-restaurant-tafels-hotel

Voor een overnachting in het Carlton zul je even diep in de buidel moeten tasten. Voor één nacht betaal je rond de €1000,-. Maar, in een hotel als deze, op zo’n plek? Een once in a lifetime experience!

Reis je liever naar party-eiland Ibiza? Daar kan je slapen in de villa van Kaj Gorgels en Jessie Kazz!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!