Overnachtingen

Voor 100.000 euro slaap je in deze luxe suite van Atlantis The Royal Dubai

duurste suite ter wereld Dubai Atlantis The Royal Hotel

Op 10 februari 2023 opende het nieuwe superluxe hotel Atlantis The Royal Hotel in Dubai. Mocht de naam je al bekend voorkomen, dan komt dat waarschijnlijk door de berichtgeving over het spectaculaire openingsfeest. Daar trad namelijk niemand minder dan Beyoncé op. En als je de waarschijnlijk beroemdste zangeres ter wereld weet te strikken voor je feestje, dan begrijp je wel dat het in dit hotel gaat om de overtreffende trap van luxe en hoge bedragen.

Meest luxe resort ter wereld

De plannen voor het mega sterrenhotel ontstonden al zo’n 15 jaar geleden. Maar nu is het dan eindelijk voor het grote pubiek geopend- althans voor het deel van het grote publiek met veel geld. Het is The most ultra-luxury resort in the world, zijn de woorden van de eigenaar. Het Atlantis The Royal hotel behoort overigens tot dezelfde hotelfamilie als The Palm hotel, het andere luxe-icoon van Dubai.

Atlantis The Royal Hotel - hotel

Butler bij de prijs inbegrepen

De duurste suite van het hotel boek je voor 100.000 dollar – per nacht. Een verblijf van tien dagen kost je dus een miljoen. Je kunt dan wél zeggen dat je in dezelfde suite als Beyoncé hebt geslapen. Deze peperdure suite beslaat maar liefst 1128 vierkante meter. Je kunt dus aardig wat familie of vrienden meenemen, het telt onder andere 4 extreem ruime slaapkamers. De diensten van een privé butler gedurende je verblijf zijn bij de prijs inbegrepen.

Overtreffende trap van luxe

A masterclass of sophistication, extraordinary luxury: eigenlijk is vrijwel alles iconisch aan dit hotel. Dit is geen luxe meer, maar ultra-luxe. Even wat feiten op een rij:

  • Goedkoopste kamer: 1720 dollar per nacht.
  • Duurste suite: 100.000 dollar per nacht.
  • Bouwkosten: zo’n 1,4 miljard dollar.
  • 795 kamers, suites en penthouses.
  • 90 zwembaden.

Daarnaast biedt het hotel een bijna oneindige reeks entertainment gelegenheden. Er bevinden zich in het hotelcomplex zo’n 17 bars en restaurants, een exclusieve beachclub en als klap op de vuurpijl een zwemparadijs. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt is dit niet zomaar een waterpark, maar meteen het grootste waterpark ter wereld.

Atlantis The Royal Hotel

Dineren op Michelinsterren niveau

Het hotel noemt zichzelf ‘Dubai’s premier dining destination’. In de restaurants koken verschillende Michelin-sterwaardige chefs, zoals Hester Blumenthal, Nobu Matsuhira en José Andrés.

Een niet in geld uit te drukken bezienswaardigheid is het uitzicht. Het hotel kijk uit over het iconische Palm Jumeirah, het wereldberoemde kunstmatige eiland in de vorm van een palm. Daarachter heb je een indrukwekkend uitzicht op de Perzische Golf.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!