Bestemmingen

LX Factory is de tofste hotspot van het prachtige Lissabon

lx-factory-lissabon-hip

Lissabon is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste steden voor een weekendtrip. Niet zo gek, deze Portugese stad heeft alles wat een heerlijk weekendje weg nodig heeft. Daarnaast is het ook een hele toffe plek om voor langere tijd te verblijven. Niet voor niets is het een plek waar veel digital nomads maanden remote werken. Lissabon op de planning? Het hippe LX Factory is dan zeker een plek die je moet bezoeken.

LX Factory: hippe hotspot

Lissabon is überhaupt een plek vol mooie plekjes, leuke bars, hippe straatjes en lekkere restaurants. Voor ons was de coolste plek op grote afstand wel LX Factory. Dit oude fabrieksterrein onder de Ponte 25 de Abril is een soort Amsterdam Noord 2.0. Je kijkt hier je ogen uit en alle details zijn nonchalant en toch stiekem heel erg on point.

Het terrein is een mooie mix van een rijk verleden en een hippe toekomst. De gebouwen zijn vrij oud, zie dateren namelijk uit 1846 en waren bedoeld als fabriekspanden. In 2008 besloten een aantal creatieve ondernemers deze oude panden nieuw leven in te blazen. Het resultaat is een creatieve plek voor hippe mensen. Een terrein vol mooie kledingwinkels, boekenzaken, eettentjes, cultuur en bars. Je kunt gemakkelijk een gehele dag hier verblijven zonder je een seconde te vervelen.

Lees ook: 11 tips voor een bijzondere rondreis door Portugal

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inlife (@inlifehousing)

Streetart en de mooiste boekenwinkel

Bij LX Factory zie je schitterende streefart. Je vind hier bekende streetart artiesten als Miguel RAM, Noty & Aroz, Mário Belém, Mariana Dias Coutinho en MaisMenos. Stuk voor stuk schitterende pieces die je met verbazing achter zullen laten. Deze streetart geeft het terrein een gezellige vibe en past perfect bij alle shops je die tegen zult komen. Meer dan de moeite waard om even bij stil te staan.

Het hoogtepunt vonden wij persoonlijk de Ler Devagar (Lees langzaam): een schitterende boekenwinkel. Deze voormalige drukkerij is nu een mega hippe bookstore met heel veel ruimte en een hoog plafond. Niet voor niets staat deze boekenwinkel in de top 10 mooiste boekenwinkels ter wereld. Het design, de sfeer en het assortiment aan boeken laat jou uren dwalen door deze winkel.

Je kunt de LX Factory vinden aan de Ponte 25 Abril (de bekende brug van Lissabon die iets wegheeft van San Francisco) aan de Rua Rodriques de Faria 103. Met de tram vanaf de Praca Figueria naar Calva’rio is het terrein makkelijk te bereiken. LX Factory is iedere dag geopend tussen 06.00 en 02.00.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door O R I A N E 🌞 (@oriaaanesp)

Ga je naar Portugal? Vergeet dan zeker niet:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!