Nature

Enorme maanvis uit visnetten gered (Video)

maanvis vis video

Soms komen we op het internet dieren tegen waar we nog nooit van hadden gehoord. Zo ook betreft dee bijzondere maanvis. Voor de kust van het Spaanse Ceuta werd namelijk een 3,2 meter lange maanvis gered. Het arme beest zat vast in vissersnetten maar is na een reddingsactie weer vrijgelaten. Deze redding werd gefilmd en gaat nu volledig viraal.

Reuzachtige maanvis gered

Vlak voor de kust van Afrika ligt de Spaanse enclave Ceuta. Deze stad is onderdeel van Spanje. Vissers zagen de maanvis vastzitten in vissersnetten en besloten alles op alles te zetten om de bijzondere vis te redden. Ze kwamen steeds dichterbij en deden er alles aan om het dier niet te verwonden. Dit ging niet gemakkelijk, maar uiteindelijk wisten ze dicht bij het dier te komen.

Het was onmogelijk om het dier in het water te bevrijden. Dit zorgde ervoor dat de vissers het dier aan boord moesten takelen om hem te kunnen bevrijden. De actie slaagde en de maanvis werd uiteindelijk vrijgelaten in het water. Het prachtige beest zwom weg en vond zijn vrijhued terug.

maanvis redding vis

Immens groot dier

Op de video kun je zien hoe enorm groot een maanvis is. Deze maanvis woog bijna 2000 kilo en had een lengte van 3,2 meter. Het dier is 2,9 meter breed. Maanvissen zijn uiterst zeldzaam en worden bijna nooit gespot, vooral van deze grootte.

Je kunt de maanvis ook verwarren met een sunfish. In Nederland noemen we deze vis de maanvis terwijl Engelsen hem naar de zon hebben vernoemd. De naam maanvis komt door de ronde vorm. In Latijns Amerika noemen ze de maanvis Mola Mola. Bekijk de indrukwekkende video hieronder:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!