Bestemmingen

Madeira: mooiste eiland van Europa en hotspot voor digital nomads

Madeira portugal digital nomad
Foto: @Visitmadeira

Het mooiste eiland ter wereld. Hawai? Malediven? Ibiza? Nope. We hebben het in dit artikel over het Portugese Madeira. Dit bijzondere eiland, liggend tussen Marokko en Portugal in, is namelijk al jaren op rij verkozen tot mooiste eiland ter wereld. Daarnaast wonnen ze de laatste tien jaar maar liefst zeven keer de titel ‘mooiste eiland in Europa’. Maar waarom is het zo’n geweldig eiland? En wat is de reden dat zoveel digital nomads naar Madeira vertrekken?

Madeira: door kenners bekroond en door reizigers geliefd

Madeira is een eiland in de Atlantische oceaan. Het is bekend vanwege de prachtige natuur en wordt ook wel ‘het bloemeneiland’ genoemd. De flora en fauna bloeit hier namelijk het hele jaar volop. Ook voor liefhebbers van hiking is het the place to be. Het land zit namelijk vol met prachtige bergen en unieke watervallen.

Door het zachte klimaat heb je het hele jaar heerlijk weer op Madeira. Het is nooit koud en nooit te warm. De temperatuur ligt rond de 22 graden, waardoor het perfect geschikt is voor wandelingen, zonnen en een paar uurtjes werken mocht dat nodig zijn. Dit is de reden dat het veel verschillende reizigers trekt, waaronder mensen die voor een workation gaan.

Ook voor surfers is het een ideaal eiland. Een tip voor mensen die graag een golfje meepakken: neem je eigen gear mee. Het eiland is (gelukkig) nog niet gewend aan massatoerisme en heeft daarom weinig surfshops. Een lekkere borrel doen en socializen doe je in de hoofdstad Funchal. Hier vind je hostels, hotels, nachtclubs en een heerlijke vibe.

Hotspot voor Digital Nomads

Waar het vroeger vooral een hotspot was voor oudere Engelse, Nederlandse en Scandinavische reizigers, is het tegenwoordig een geliefde plek voor digital nomads. Madeira heeft tijdens de pandemie gewerkt aan zijn eigen marketing. Ze hebben het eiland opnieuw op de kaart gezet en hebben vol ingezet op digital nomads. Want waarom zou je thuis werken als het ook op een prachtig eiland kan?

Het eiland heeft onlangs zelfs een digital nomad-dorp met gratis internet en gratis werkruimte gelanceerd. Dit is officieel het eerste ‘digital nomad’-dorp van Europa. Mensen die remote komen werken op Madeira kunnen hier minstens een maand wonen. Als digital nomad heb je tal van voordelen, denk aan gratis internet en workspace. Meer weten? 3opReis heeft een mooie aflevering gemaakt over deze ‘digital nomad’ cultuur.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!