Bestemmingen

Betaalbaar paradijs in Europa: ‘Malediven van Italië’

malediven-van-italie
Foto: Puglia Turismo

Voor veel mensen staan de Malediven hoog op de bucketlist. Het probleem? Het is een flink stuk vliegen en ongekend prijzig. Daarnaast schijnt het ook alleen leuk te zijn voor koppeltjes. Voor solo travellers of een trip met vrienden is het wellicht een wat saaie bestemming. Wij hebben nu een bestemming gevonden die een stuk dichterbij is en veel betaalbaarder. In Italie vind je namelijk ‘de Malediven van Europa’. En als je de foto’s ziet wil je direct boeken!

Parelwitte stranden in Europa

Het gaat om het Italiaanse Spiaggia di Pescoluse, met de bijnaam Maldive del Salento Pescoluse. Ze hebben zelf dus de vergelijking met de Malediven getrokken. Pure marketing of een true story? Wij geloven het tweede als je de verhalen hoort en de foto’s ziet. Dit strand is te vinden in Puglia, op 60 kilometer van Lecce. Je kunt Puglia het makkelijkst bereiken via een vlucht naar Brindisi vanuit Eindhoven. Uiteraard kun je ook de auto pakken voor een prachtige roadtrip door Italië.

De foto’s zien er schitterend uit en bij Puglia heb je maar liefst 700km aan kust. Je vind hier zowel rotsachtige stranden als parelwitte stranden. Marina de Pescoluse (‘de Malediven van Puglia’) hebben de naam voornamelijk verkregen vanwege het mega heldere water. Het water is vrij ondiep waardoor je lang kan staan in het water. De bestemming begint, net als de ‘echte’ Malediven, steeds populairder te worden. We raden dus zeker aan om in het laagseizoen te gaan.

@quantospende Quanto spendete di solito a Ferragosto? 🏖️ Fonte: corriere.it 🌐 #estate #andrefaida #falene #ryderseason2 ♬ Falene – Andre Faida

Paradijs in Europa

De prachtige kust is hier is adembenemend. Aanraders zijn de stranden bij Otranto, in het zuiden van Puglia. Andere favorieten van bezoekers zijn Togo Bay en Punta Prosciutto (liggen op slechts 5 minuten van elkaar). Dit zijn plekken om echt te relaxen, te zwemmen en een drankje te doen. Je kunt hier zowel bedjes huren als met je handdoek komen chillen.

Zoek je wat meer rust? Spiaggia Piri Piri is een wat breder en rustiger strand. Wil je meer exclusief gaan? Kies dan voor stranden bij Baia delle Zagare, helemaal in het noorden gelegen bij Mattinata. Je kunt hier alleen van het strand genieten als je in een van de hotels aan het strand verblijft. Op naar Puglia dus! Tip: RyanAir vliegt op Brindisi en vaak voor een spotprijs!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!