Bestemmingen

Vakantie inspiratie: dít is de meest trending bestemming van 2024

meest-trending-bestemming-2024
unsplash

Weet je al wat jouw vakantiebestemming gaat zijn volgend jaar? Nee? Lees dan even mee, want dít wordt namelijk de meest trending bestemming van 2024. Skyscanner heeft wereldwijde zoekopdrachten vanuit Nederland van dit jaar vergeleken met vorig jaar en die zoekopdrachten naar dit land zijn met 285% gestegen. Plannen maar!

De meest trending bestemming van 2024

We komen al weer aan het eind van 2023 en dat betekent dat we willen weten welke bestemmingen op ons lijstje moeten voor 2024. Skyscanner helpt ons uit de brand door cijfers uit hun onderzoek te publiceren: waar zochten Nederlanders het meest op in vergelijking met vorig jaar? Omdat deze bestemming bijna drie keer zoveel bekeken werd kunnen we maar beter snel gaan, voordat er te veel toeristen komen…

We houden je niet langer in spanning. De meest trending bestemming van 2024 is…: Albanië! Niet geheel verrassend, omdat het land in 2023 ook al steeds populairder bleek. De meeste zoekopdrachten op Skyscanner gingen logischerwijs naar de hoofdstad Tirana, waar we op vliegen vanuit Nederland. Vanaf Eindhoven kun je met low budgetmaatschappij Wizz Air, als je flexibel bent, al voor €14 euro naar Albanië vliegen.

albanie-trending-bestemming-bergen
Kajakken op deze rivier zou toch magisch zijn?

Op naar Albanië dus!

Albanië is met een goede reden de meest trending bestemming. In het land, dat ten noorden van Griekenland ligt, vind je de meest fantastische natuur: De Albaneze Alpen (of ‘Bergen van de Vervloekten’ – wil je er nu nog heen?) hebben toppen tot bijna 2700 meter en je kunt hier geweldig hiken en andere outdooractiviteiten uitoefenen.

Ook de kustlijn is echt overweldigend mooi. Blauw water en witte stranden, met op de achtergrond een grillig berglandschap; het lijkt wel een filmdecor. De plek Ksamil wordt zelfs ‘de Malediven van Europa’ genoemd! Alle reden dus om die vakantie voor volgend jaar vast te plannen. Albanië, here we come!

albanie-trending-bestemming-geit
Voor berggeiten en waterratten. Albanië is voor iedereen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!