Wanneer je Moskou bezoekt moet je absoluut een middag reserveren voor de metro stations. Het bezoeken en reizen met de metro voelt als een museum, en het is ook nog eens super voordelig! Hoe je goedkoop met de metro reist in Moskou lees je hier.

Het metro netwerk in Moskou kenmerkt zich door de prachtige stations. Wij hebben hier een volledige middag voor uitgetrokken, en dit was het zeker waard! Een top 7 van de mooiste metrostations in Moskou vind je hier.

De kaart:

Trojka kaart voor de metro in Moskou:

Om te kunnen reizen met de metro in Moskou raden wij je aan om een Trojka kaart aan te schaffen. Deze kaart is te koop bij een automaat in de metro, maar ook aan de balie. Mijn persoonlijke keuze gaat uit naar de balie. De Trojka kaarten willen nog wel eens vast komen te zitten in de automaat. Ik ben zelf helaas ervaringsdeskundige geworden.. Een Trojka kaart kost 60 roebel, wat over het algemeen net geen euro is. Vervolgens geef je aan de balie aan met hoeveel roebel je de kaart wilt opladen. De Trojka kaart is vergelijkbaar met een Nederlandse OV kaart, en te gebruiken voor al het openbaar vervoer met uitzondering van treinen, marshrutki en elektrichki. Je betaald per check in, en dus niet voor de lengte van de reis. Zo hebben wij de  gehele circle line (aanrader) gedaan voor slechts 38 roebel.. Tijdens zes dagen Moskou heb ik voldoende gehad aan een Trojka kaart die opgeladen is met 500 roebel.

Beveiliging metro in Moskou:

Tijdens het reizen door met de metro in Moskou kom je erachter dat er veel beveiliging aanwezig is, daarom is het bij het inchecken is het verplicht om door een beveiligingspoortje te lopen, en het kan zijn dat je tassen door een scanner moeten. Rusland doet erg veel aan terrorismebestrijding. Aan het begin is het even raar, maar na een dag is het normaal.

Goed om te weten is dat de app Yandex goed werkt, en dat er wifi in het openbaar vervoer is.

Metro in moskou
Mayakovskaya
Metro in Moskou
Arbatskaya
Metro in Moskou
Novoslobodskaya
Categorieën: Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *