Essentials

Haal de vakantie in huis: bouw een prachtig mini-strand in je tuin

mini-strand-bouwe-achtertuin

We genieten momenteel van de zomer. Ondanks het mindere weer de afgelopen dagen is het een warme en aangename zomer. Meerdere temperatuurrecords zijn verbroken. Het is dus geen straf om wat vaker in eigen land te blijven. Het enige wat we echt missen is wakker worden aan het strand (tenzij je in een kustplaats in Nederland woont). De oplossing? Het bouwen van een geweldig mini-strand aan huis.

Wakker worden aan het strand

Wat te doen op warme zomerdagen? Gewoon naar je eigen privestrand verkassen. Zo vanuit je slaapkamer het strand op rollen, zonder bang te zijn dat je bedje niet beschikbaar is. Dit was de droom van een aantal mensen en daarom gingen ze ervoor. Ze hebben namelijk een eigen strand in hun achtertuin aangelegd. Een toffere manier om je buren jaloers te maken is er niet.

Het lijkt ons persoonlijk wel het beste als je dit plan uitvoert in Spanje, Griekenland, Portugal of een andere plaats waar je garantie hebt op een mooie zomer. In Nederland kun je, met een beetje pech, slechts een handje vol dagen genieten van jouw eigen strandje. Toch willen we respect tonen aan de mensen die dit hebben bedacht en hebben uitgevoerd. Bekijk een aantal foto’s als voorbeelden hieronder:

eigen-mini-strand-achtertuin

Aan de slag met dat strand

Hoe ga je dit zelf creëren? Wij hebben zelf helaas niet het verlossende antwoord. Volgens SGLXL is het een kwestie van een graafmachine scoren en een berg zand kopen. Verder een paar knappe koppen bij elkaar brengen en een strand maken. Waar een wil is is een weg.

Tot die tijd hebben we nog een aantal foto’s ter inspiratie. Succes!

mini-strand-achtertuin

mini strand

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!