Reistips

Zoveel dagen vakantie heb je nodig om volledig te ontspannen

minimum-vakantiedagen-ontspanning

We gaan allemaal voor verschillende redenen op vakantie. De een om familie te bezoeken in het buitenland, de ander om avontuur op te zoeken. Maar wat we allemaal gemeen hebben is het feit dat we op zoek zijn naar wat ontspanning. Maar wist je dat er een minimum aantal dagen vakantie nodig is om in die volledige ontspanningsmodus te geraken? Journal of Happiness Studies deed hier een baanbrekend onderzoek naar.

Waarom het aantal dagen vakantie zo essentieel is

Vakantie is een belangrijke manier om te ontspannen na al die lange dagen werken. Uit dit onderzoek blijkt dat je een minimaal aantal dagen vakantie nodig hebt om in ontspanning te raken. Het onderzoek werd onlangs in The New York Times gepubliceerd en komt tot de conclusie dat je minimaal acht dagen nodig hebt om lichamelijk en mentaal te ontspannen.

Ze deden dit onderzoek onder 58 mensen die op een vakantie van minstens twee weken gingen. Voor, na en tijdens de trip werden ze even flink aan de tand gevoeld. Ze kregen vragen zoals: ‘hoe voel je je vandaag’ en ‘hoeveel spanning voel je momenteel’. Uit het onderzoek bleek dat de gezondheid en ontspanning in de eerste vier dagen toeneemt. Maar de echte magie begint pas na dag vier en tot de achtste vakantiedag.

minimaal-aantal-dagen-vakantie-ultieme-ontspanning

Ga voor die ontspanning

De grootste vorm van ontspanning voel je op de achtste dag (tenzij er hele gekke dingen gebeuren). De onderzoekers stellen dat het namelijk wat tijd kost voor je tot rust komt na een periode van werk en stress. Daarnaast moet je ook tijdens je vakantie acclimatiseren, wat voor ongemakkelijkheid kan zorgen.

Bij jouw volgende vakantie is het dus goed om deze minimale aantal dagen in het achterhoofd te houden. Ga dus, zolang het kan, altijd voor minimaal acht dagen en kom terug als een herboren mens. Goed voor jou, en goed voor jouw baas. Laat hem/haar dit artikel maar eens even grondig doornemen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!