Bestemmingen

Deze Nederlandse stad is verkozen tot minst aantrekkelijke plaats om te wonen

minst-aantrekkelijke-stad-nederland-emmen

Ieder jaar doet onderzoeksbureau Atlas Research een onderzoek naar de aantrekkelijkste steden om te wonen. Uit dit onderzoek is gebleken dat Amsterdam nog steeds de aantrekkelijkste stad is in Nederland om te wonen. Het gaat zin dit onderzoek om dingen als werkgelegenheid, maar ook naar universiteiten, woningprijzen (verrassend) en culturele voorzieningen. Helemaal onderaan de lijst bungelt het sneue Emmen. Wij hebben de hele lijst voor je op een rijtje gezet.

De aantrekkelijkste en minst aantrekkelijke stad

Het onderzoek kijkt naar de 50 grootste gemeenten van Nederland op meer dan 50 verschillende indicatoren. Amsterdam wint opnieuw deze contest en mensen die in Amsterdam wonen mogen in hun handjes knijpen volgens het onderzoek. Dit jaar is er ook veel gekeken naar de aanwezigheid van kwalitatief hoogwaardig “groen en blauw”: bomen, parken, grachten en plassen. Geen dingen waarin Amsterdam uitblinkt dachten wij, maar niets is minder waar.

Als we alleen naar blauw en groen kijken dan wint Arnhem namelijk de aantrekkelijkste stad Award. Ook steden als Zwolle, Velsen, Bergen op Zoom en Alkmaar scoren hoog in deze lijst. Oss is hierin het minst aantrekkelijk maar maakt het goed op andere gebieden. Emmen scoort op alle gebieden laag en mag dus flink werken aan zijn aantrekkelijkheid.

Emmen: minst aantrekkelijk?

Omdat in het onderzoek, en volgens Nederlanders, de aandacht uiteindelijk toch het meest gaat naar werkaanbod, culturele voorzieningen, horeca, veiligheid en scholen wint Emmen niet op deze gebieden. Emmen staat helemaal onderaan. Toch is er genoeg groen in Emmen en zelfs een dierentuin. We willen Emmen dan ook zeker niet afkraken en zijn benieuwd wat bewoners van de stad er zelf van vinden om onderaan te bungelen.

Amsterdam staat dik op nummer 1. Daarna komen de steden Amstelveen, Leiden en Utrecht. Hieronder hebben we de gehele lijst van Atlas Research voor jullie uitgelicht. Wat is jouw favoriete stad om in te wonen?

De hele lijst

1 Amsterdam
2 Amstelveen
3 Leiden
4 Utrecht
5 Leidschendam-Voorburg
6 Hilversum
7 Den Haag
8 Rotterdam
9 Haarlem
10 Delft
11 Haarlemmermeer
12 Schiedam
13 Amersfoort
14 Zaanstad
15 Alphen a/d Rijn
16 Zoetermeer
17 Dordrecht
18 Gouda
19 Vlaardingen
20 Den Bosch
21 Velsen
22 Ede
23 Almere
24 Groningen
25 Purmerend
26 Eindhoven
27 Apeldoorn
28 Arnhem
29 Alkmaar
30 Nijmegen
31 Breda
32 Tilburg
33 Zwolle
34 Nissewaard
35 Maastricht
36 Hoorn
37 Lelystad
38 Bergen op Zoom
39 Deventer
40 Oss
41 Leeuwarden
42 Roosendaal
43 Helmond
44 Enschede
45 Hengelo (O.)
46 Almelo
47 Venlo
48 Heerlen
49 Sittard-Geleen
50 Emmen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!