Bestemmingen

Mondrian Hotel in Qatar is een prachtig ontwerp van Nederlandse ontwerper

mondrian hotel qatar nederland

Tijd om een prachtige Nederlandse creatie uit te lichten. Het Mondrian Doha hotel werd ongeveer 5 jaar geleden ontworpen door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders. Het lijkt bijna zo alsof hij tijdens het ontwerpen van het hotel Disney en Arabian Nights-vibes in zijn achterhoofd heeft gehouden. Vandaag lichten we deze prachtige accommodatie in Qatar uit.

Mondrian Doha Hotel in Qatar

Het Mondrian Hotel is een waar kunstwerk te noemen. Zoals de naam suggereert is het hotel geïnspireerd door het werk van de wereldberoemde Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan. Dit resulteert in een kunstzinnige sfeer, zowel van binnen als van buiten. Een adembenemend mooi verblijf als je het ons vraagt.

Zoals je in het hele hotel terug ziet ademt het kunst. Elke kamer is door Wanders zelf ontworpen. Ze zijn licht met hoge ramen, maar de kleuraccenten en meubels in Arabische stijl zorgen ervoor dat de kamers een uniek karakter behouden. Ideaal voor de moderne reiziger.

mondrian hotel qatar

De 270 kamers zijn gerangschikt in verschillende categorieën: studio suites, een penthouse en suites met één en twee slaapkamers. Maten kunnen verschillen, maar ze zijn vergelijkbaar in stijl, kroonluchters en op maat gemaakte luxe meubelen in tinten van woestijnzand. Alles om in de sferen van Qatar te blijven.

Eten, drinken en vermaak op topniveau

Zoals je van zo’n luxe hotel verwacht, geldt dat ook voor de culinaire ervaringen voor de gast. Het hotel heeft meerdere restaurants, een rooftop bar en een prachtige nachtclub om tot de vroege uurtjes te feesten. De koks die werkzaam zijn in het hotel maken dagelijks de lekkerste menu’s, geïnspireerd op de omgeving van de stad.

En als kers op de taart is er ook een super-de-luxe spa te vinden. De Espa-spa is een oogverblindende ruimte met de hoogst opgeleide therapeuten met twaalf verschillende behandelkamers. En om het verhaal nóg beter te maken – het Mondrian Doha heeft ook de enige hamam in Turkse stijl met een volledig uitgeruste sportschool.

mondrian-doha-hotel-4

Vertoeven in Doha met een Nederlands tintje

De recensies op de website liegen niet over de ervaring die dit hotel in Qatar met zich meebrengt: “De totale Alice in Wonderland ervaring met de vele interne activiteiten en mogelijkheden to vermaak en ontspanning. Kwaliteit van de verschillende restaurants ligt heel hoog en de service is het beste mogelijk.”

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!