Reistips

Nu in Amsterdam: bloemenkas Mood Garden fleurt je dag op

mood-garden-amsterdam
Tussen al dit groen word je al snel kalm! Mood Garden

Vandaag is bij de RAI Amsterdam de Mood Garden geopend: een gigantische kas vol met bloemen en planten waar bezoekers doorheen kunnen wandelen en het positieve effect van groen op hun welzijn kunnen ervaren. Een goede plek om de november-dip te verslaan, als je het ons vraagt. Ben je benieuwd? Ga er dan snel heen, want je kunt de kas bezoeken op 2, 3 en 4 november. Wij namen alvast een kijkje (check vooral onze story’s!). 

Bezoek de Mood Garden voor een goed humeur

Dat een groene omgeving een positieve invloed heeft op je mentale en fysieke staat, wist je vast al. Geen slecht idee dus om even een ronde te lopen door de nieuwe Mood Garden, die vandaag zijn deuren opent aan de Europaplein-zijde van de RAI in Amsterdam. Het is een initiatief van Bloemenbureau Holland die mensen namens de Nederlandse sierteeltsector bewust wil maken van die gezonde invloeden.

Het is een bijzondere interactieve ervaring, waarbij de bezoeker door vier verschillende zones wordt geleid door middel van een audiotour. Tijdens de tour wordt er ingespeeld op verschillende zintuigen: je ziet, ruikt en raakt aan en dit maakt je – als het goed is – kalm en rustig.

mood-garden-planten-groen

De invloed van ‘plantfullness’

Interessant om te ervaren hoeveel invloed een kleurrijke omgeving versus een grijze, betonnen omgeving op je humeur kan hebben. ‘De power of plantfullness‘ noemt Mood Garden dit. Je krijgt tijdens de tour kans om yoga te doen tussen de bloemen en planten om tot rust te komen, en om op een kaartje een positief bericht te schrijven aan een ander.

Al met al een hele fijne ervaring die iedereen goed zou doen. Aanrader dus om vandaag, 3 of 4 november even naar kas te gaan en zelf de tour tussen het groen te doen. Mood Garden is gratis toegankelijk en op 2 november open van 12.00 tot 18.00, en op 3 en 4 november van 10.00 tot 18.00.

mood-garden-rai-amsterdam
Een kleine oppepper voor je humeur

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!