Nederland

Dit zijn de 8 mooiste rooftop restaurants van Nederland

rooftop-restaurant-nederland-groningen

Er zijn steeds meer hoge gebouwen in Nederland en de daken worden steeds meer gebruikt voor andere zaken dan alleen een dak boven je hoofd. Daktuinen en parken, maar ook restaurants. En die vind je niet alleen in de grote steden. Wij zochten er 8 voor je uit. Lekker eten met mooie uitzichten, wie wil dat niet.

1. Teds All Day Brunch in Rotterdam

Op het dak van Rotterdams Central District East’s Schieblok gebouw ligt Teds All Day Brunch. Op 5 minuten vanaf het Centraal Station en de Koopgoot. Het  ligt midden in de Dakakker, een dakboerderij van 1000 vierkante meter groot. Daar worden groenten, eetbare bloemen en fruit verbouwd. Ook worden er bijen gehouden. Je hebt aan 1 kant een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Teds is alleen overdag open van 9.00 tot 17.00. Je kunt alles van de kaart, dus ook de ontbijtjes, de hele dag bestellen.

rooftop-restaurant-teds-rotterdam

2. Rooftop Merckt in Groningen

Als je aan fine dining denkt ben je hier op het goede adres. Rooftop Merckt bevind zich op de 6e verdieping van een nieuw gebouw in het centrum van Groningen. Het heeft een prachtig Italiaans ontwerp en een enorm glazen dak wat geopend kan Door dit glazen dak heb jeune prachtig uitzicht over de stad. De inrichting is in geel/gouden tinten wat een lichte, warme en luxe uitstraling heeft. Het restaurant is open voor lunch en diner op woensdag t/m zondag. En werkt met menu’s.

rooftop-restaurant-nederland-groningen

3. De Dakkas in Haarlem

Bovenop parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem is een grote kas gebouwd met daarbij een groot terras. De kas is dus helemaal van glas wat een een enorm licht gebouw geeft. Je hebt daardoor ook een pracht uitzicht over de stad en kunt ver kijken. Het terras is groot met veel groen. Je kunt het bereiken via de trappen of lift van de parkeergarage. Je kunt er iedere dag vanaf 10.00 uur terecht. Op donderdag tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur en op de andere dagen tot 22.00 uur. Zeker in onze top 5 Haarlem tips:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reisleven (@reisleven)

4. Doloris’ Rooftop in Tilburg

Doloris’ Rooftop is een mega rooftopbar van 750 vierkante meter. Op 20 meter hoogte geniet je van het uitzicht over de stad naast het wereldse eten. Het is het grootste rooftop restaurant in de Benelux. Hetis gevestigd in een kunstzinnig complex wat bestaat uit een doolhof van 40 ervaringskamers met daarboven dus het rooftop restaurant. De bar en het kookeiland zijn het middelpunt van het restaurant. En het heeft een dakterras met 360 -graden uitzicht over Tilburg. Op maandag is het gesloten, in het weekend open vanaf 12.00 uur, vrijdag vanaf 15.00 uur en de andere dagen vanaf 17.00. uu

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Doloris (@itsmedoloris)

5. Restaurant de Watertoren in Utrecht

Dineren op de 9e verdieping van een watertoren. Dat is natuurlijk wel heel apart. In Utrecht kan dit. Er wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale producten. En vanaf de 9e verdieping heb je natuurlijk een prachtig uitzicht. Je kunt er vrijdag t/m zondag lunchen, de rest van de week op alle dagen dineren vanaf 17.30 uur tot 00.00 uur. Ben je in Utrecht? Ga dan meteen langs deze prachtige street art boekenkast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karikaturist Sandor (@dekarikaturist)

6. Sky Lounge in Amsterdam

Dit was een van de eerste rooftop restaurants van Nederland. Het is gevestigd op de 11e verdieping van Double Tree by Hilton en heeft een panoramisch uitzicht over Amsterdam. Het wordt momenteel verbouwd en gaat in juni weer open. Dus het wordt spannend hoe het er nu uit gaat zien, maar het belooft weer spectaculair te worden.

7. Bleyenberg in Den Haag

Blkeyenberg ligt midden in Den haag en is een totaalconcept van verschillende restaurants, werkplekken, karaokebooths en en bovenop “het Dak” met prachtig uitzicht over de Grote markt en de binnenstad.. Het ene deel van het restaurant is binnen, het andere buiten maar wel met overkapping zodat het met slecht weer toch is te gebruiken. Het is een groene oase hoog in de stad. In de winter is het open op vrijdag en zaterdag van 17.00 uur, in de zomer ook op donderdag en zondag.

rooftop-restaurant-den-haag

8. The Harbour Club in Den Haag

Op de 5e verdieping van een voormalig fabriekspand ligt het dakterras van The Harbour Club. Een grote ruimte va 1400 vierkante meter met industriële uitstraling en kleurrijke muurschilderingen van Selwyn Senatori. En met een prachtig dakterras met fenomenaal uitzicht op de skyline van Den Haag. Het is elke dag op en vanaf 12.00 uur behalve op zaterdag, dan vanaf 17.00 uur.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!