Experiences

Dit zijn de 5 meest verbazingwekkende Tiny Houses ter wereld

mooiste-tiny-houses

Tiny Houses zijn populairder dan ooit. Je hebt ze in alle soorten, maten, kleuren en versies. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een rustige plek om een leven op te bouwen in een Tiny House. Met minder materie en meer eigen keuze. Het is een prachtige ontwikkeling als je het ons vraagt. Wij hebben de meest bijzondere, verrassende en onwerkelijke Tiny Houses op een rijtje gezet.

Wat is een Tiny House?

De Tiny House Movement komt uit Amerika. Het heeft een duidelijk filosofie: genoegen nemen met genoeg en een leven creëren dat draait om dat wat werkelijk belangrijk is. Een moois treven natuurlijk. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk nodig, zonder al die dingen die op zolder stof lopen te happen?

Het is dus een nieuwe manier van leven die past bij de milieuvriendelijke, gezonde en vrijheidsbevorderende stroming. Tiny Houses komen in allerlei soorten en maten. Wij hebben een aantal toffe projecten voor je op een rijtje gezet om je te inspireren.

1. Chateau On Wheels

Dit ‘Chateau’ is te vinden in Nieuw Zeeland. Het is een campervan met wat out-of-the-box details. Deze magische Tiny House is geïnspireerd door de sprookjesachtige chateaus in Frankrijk. Het fijnste? Het is een rijdend Chateau. Je kunt er dus gemakkelijk mee op reis. Daarnaast beschikt het over zonnepanelen en een composttoilet. Super duurzaam en magisch!

tiny-house-chateau

2. Het Ruimteschip

Deze Tiny House, makkelijk te verwarren met een ruimteschip, ligt aan de Schotse westkust. Het is een schitterend design met een prachtig uitzicht over het Mull eiland. Het heeft een futuristisch uiterlijk en is perfect voor mensen die even weg willen van de massa. Door de grote ramen komt er veel licht binnen en heb je het gevoel alsof je een bent met de natuur. Dit is pure kunst!

airbnb-tiny-house

3. Dennenappel boomhut

Fan van de bossen? Deze prachtige boomhut vind je in het noorden van Californië. Deze boomhut, in dennenappel vorm, hangt 5 meter hoog in de lucht en geeft je het gevoel onderdeel te zijn van het bos. Vanaf het panorama uitzicht heb je uitzicht over het gehele bos. Moe na een lange dag de ongerepte natuur verkennen? Dan staat er een comfortabel king-sized bed op je te wachten. Lekker sterren kijken met je liefje.

tiny-house-boomhut

4. 3D Tiny House

ICON, een bedrijf uit Texas, kwam met het volgende vraagstuk: “Waarom zou je een huis bouwen als je er ook eentje kunt printen?” Het antwoord is een prachtig 3D-geprint huis: Chicon House. Ze werken samen met het goede doel New Story, dat Tiny Houses creëert om dakloosheid tegen te gaan. Het huis is geschikt tegen natuurrampen en extreme weersomstandigheden. Wist je dat dit huis in slechts 24 uur kan worden geprint? Dit is de toekomst!

tiny-houses-3d-print

5. Working Amp House

Het is wellicht niet zo ’tiny’s als je zou verwachten, maar in dit huis is wel geweldig gebruik gemaakt van het aantal meters. Deze Tiny House staat in Fayetteville, Arkansas. Het is het briljante idee van violiste Asha Mevlana, in samenwerking met designer Brian Crabb. Het is een L-vormige Tiny House die makkelijk te verplaatsen is. Heel erg handig voor de tours die ze doet als violiste. Kijk even binnen:

tiny-house1

Tiny-house2

tiny-house3

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!