Nature

Vakantie irritatie: waarom muggen jou lek prikken en jouw partner niet

mug-beet-vakantie

Heerlijk die zwoele zomerse avonden met korte mouwen aan. Je pakt nog een wijntje op je balkon een hapje en wellicht ook nog wat kaarsjes voor de sfeer. Wanneer het eindelijk stil is hoor je ineens voluit gezoem. Tijdens het reizen vind je de mooiste dieren, maar die vervelend muggen wil je echt niet tegenkomen! Binnen no time zit je onder de muggenbulten. Je partner heeft alleen nergens last van. Hoe dit kan? Wij van Reisleven zochten het voor je uit. 

Goed voorbereid op reis

Insecten zijn totaal niet geliefd bij mensen, maar de mug spant toch echt wel de kroon. Om niet geprikt te worden koop je een flesje DEET om vervolgens op je lichaam te smeren. Als je toch liever een natuurlijk middel wilt, kun je deze ook deze ook kopen op basis van etherische oliën. Dat helpt ook om muggen tegen te houden.

Ben je benieuwde welke benodigdheden nog meer handig zijn op reis? Lees dan ook: 7 essentiële reisgadgets die jouw reis makkelijk maken.

muggen-vakantie-muggenbult-jeuk

Toch kan het helaas met alle voorzorg gebeuren dat je helemaal lekgeprikt wordt maar bij je buurman, partner of collega geen muggenbult te bekennen is terwijl je toch echt de hele dag in dezelfde ruimte bent geweest. Hieronder  leggen wij uit hoe dat kan. 

5 redenen waarom jij wél wordt geprikt: 

  1. Donkere kleding

Misschien nooit aan gedacht, maar het blijkt dat donkere kleding muggen meer trekt dan lichtere kleding. Nu is een voordeel daarvan natuurlijk ook dat lichtere kleding wat minder warm is.

2. Bloedtype

Jij hebt vast weleens gehoord dat je lek bent geprikt omdat je lekker bloed hebt. Maar is dat ook zo?  Je bloedtype kan voor een klein gedeelte bepalen of je sneller door een mug wordt gestoken. Bloedgroep O en bloedgroep AB zijn bijvoorbeeld erg populair bij muggen.

3. Lichaamstemperatuur

Wist je dat zwangere vrouwen sneller door een mug wordt gestoken? Door de zwangerschap gaat je lichaamstemperatuur omhoog en dat is nou net waardoor muggen worden aangestoken.

4. Koolstofdioxide 

Koolstofdioxide komt vrij als je uitademt. Vooral bij inspanningen zoals sporten komt er nog meer koolstofdioxide vrij. Muggen komen hier massaal op af.

5. Zweet en bacteriën 

Tijdens de warme dagen kan het natuurlijk zijn dat je flink aan het zweten bent. Wij vinden dit een niet al te fijne geur, maar de muggen zijn er dol op. Op zoek naar een deodorant waar je de zomer wel mee door komt? Kijk dan eens op de site van Wildrefill. 

Dit is een nieuwe, duurzame en natuurlijke deodorant die direct bij jou thuis wordt bezorgd. Aluminiumvrij met natuurlijk afbreekbare, kunststofvrije navullingen en een 100% effectieve formule.

Nu willen we natuurlijk ook weten hoe we van die jeuk afkomen. Helpt het bijvoorbeeld om een kruisje te zetten? Zapp heeft het antwoord!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!