Reistips

De 5 meest mysterieuze plaatsen ter wereld om te bezoeken

mysterieuze plaatsen

Als je de vuurtoren op Texel zo onderhand wel hebt gezien, en je op zoek bent naar mystieke plekken om te bezoeken, dan is dit artikel op jouw reislustige lijf geschreven. Er zijn namelijk plekken op aarde die met raadselen zijn omgeven. Deze mysterieuze plekken moeten op elke bucketlist, dus hebben we de 5 meest raadselachtige plaatsen om te bezoeken op een rijtje gezet.

Mysterieuze plaatsen op aarde

Er zijn veel plaatsen op aarde die met raadsels zijn omgeven. We hebben nog veel mysteries niet kunnen ontcijferen. Als we bijvoorbeeld kijken naar de piramides in Egypte, kunnen we vaststellen dat er nog veel zaken niet te verklaren zijn. En wat dacht je van de Nazca-lijnen in Peru? Er zijn talloze mysterieuze plekken waar we naartoe kunnen reizen. Een lust voor de nieuwsgierige reiziger.

De plaatsen die we hieronder behandelen zijn wereldberoemd. Ze worden genoemd in vele boeken en oude geschriften. Schrijvers vinden er hun inspiratie, en spirituele personen voelen er eeuwenoude energieën. Maar ook voor de breed georiënteerde reiziger zijn dit simpelweg plekken waar je geweest moet zijn. We beginnen niet al te ver van huis. Op naar Engeland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Djed Reizen (@djedreizen)

1. Stonehenge

Stonehenge is misschien wel de bekendste mysterieuze plaats ter wereld. Deze plek is een magneet voor ufologen, witte heksen, archeologen en andere personen die aangetrokken worden door de magie van deze plek. De stenen cirkel is te vinden in Amesbury, in Engeland. Er gaan verschillende theorieën rond over de oorsprong van deze mystieke plek.

Was deze constructie bedoeld voor rituelen? Of is het een gigantische kalender? Hoe dan ook; er is nog steeds geen bewijs gevonden dat het raadsel van Stonehenge oplost. Deze plaats moet je een keer in je leven hebben bezocht. Er worden tours georganiseerd, maar je kunt ook op eigen houtje via Londen naar Amesbury reizen voor een unieke ervaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stonehenge (@stonehenge)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stonehenge (@stonehenge)

2. Shanay-timpishka

We nemen een vlucht naar Zuid-Amerika. Daar stroomt namelijk een rivier die het bezoeken meer dan waard is, al moet je er geen duik in nemen. Diep in de jungle van het Peruaanse Amazonegebied stroomt een kokend hete rivier van negen kilometer lang en vijfentwintig meter breed. De lokale bevolking weet al langer af van het bestaan van deze rivier, dat zij zien als een magische plek.

De temperaturen in de rivier liggen tussen de 45°C en 100°C. Dus je kan je zwembroek thuislaten. De oorzaak van de hoge temperaturen van het water in deze rivier ligt onder de grond, althans, dat zeggen wetenschappers. Toen de rivier 5 jaar geleden werd ontdekt kwam men erachter dat de warmte in de rivier komt door geowarmte uit de aardkorst. De plek ligt op drie uur rijden van de stad Pucallpa.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lvcas Fiat ⚰ (@lvcasfiat)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Darkcode (@alex_griffins_)

3. Paaseiland

Als je van plan bent om een reis naar Chili te maken, dan moet je dit echt combineren met een bezoek aan deze mysterieuze plaats. Op Paaseiland staan namelijk gigantische stenen beelden van hoofden, waarvan de gezichten allemaal een kant op zijn gericht. Wie en waarom de beelden zijn gemaakt is tot op de dag van vandaag een raadsel. Er hangt uiteraard een goddelijke legende aan vast.

Het eiland is met 163,6 vierkante kilometer ongeveer even groot als Texel, maar het is hier een stuk spannender dan op ons waddeneiland. Deze plek is met raadselen omgeven, en absoluut de moeite waard om te bezoeken als je van mysteries houdt. In Chili kunnen er tochten naar het geïsoleerde eiland worden geboekt. Dit gaat wel met een lokale vlucht met een vliegtuig, want het eiland ligt 3700 km van Chili af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @clickdalmondo

4. Catatumbo

We blijven in het mysterieuze Zuid-Amerika. We gaan naar de bovennatuurlijke Catatumbo-rivier. Het lijkt alsof de goden daar continu aan het vechten zijn, want er hangt een permanente onweer boven deze rivier. Het is een spektakel dat je een keer gezien en gevoeld moet hebben. Deze eeuwige onweersstorm vergeet je niet snel meer, en het levert spectaculaire foto’s en video’s op.

Een eeuwenoude legende vertelt dat het fenomeen ooit het leven van de lokale bewoners heeft gered toen de Engelse piraat Francis Drake de stad wilde binnensluipen. Door de felle bliksemschichten zag men de boten liggen en waren ze gewaarschuwd voor de ophanden zijnde inval. Het is de constante kruising van warme en koude lucht boven het gebied dat dit natuurfenomeen veroorzaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sayda Vivas (@saydavivas)

5. Transsylvanië

We wijken uit naar Roemenië. Als we aan Transylvanië denken, dan denken we aan de duistere verhalen van Graaf Dracula en weerwolven. Het was horror-schrijver Bram Stoker (1847-1912) die zijn inspiratie voor Dracula haalde uit de legende van Vlad de Spietser. Ook seriemoordenares Elisabeth Báthory sprak tot zijn verbeelding toen hij Dracula schreef, maar dat terzijde.

Door zijn boeken en het benoemen van Transylvanië in zijn verhalen is deze mysterieuze plek een must-visit. Het heuvelachtige landschap, gotische kerken en mystieke omgeving spreken tot de verbeelding. Vergeet niet om Kasteel Bran te bezoeken, het voormalige kasteel van Vlad de Spietser. De geschiedenis achter deze magische plek moet je als nieuwsgierige reiziger zeker een keer in je leven hebben gevoeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lorna Hawthorne (@maytreeh)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!