Bestemmingen

Vamos: er komt een nachttrein vanuit Amsterdam naar Barcelona

barcelona-nachttrein-amsterdam-reizen

In de avond op Amsterdam Centraal instappen, een nachtje lekker slapen, en de volgende ochtend wakker worden in het heerlijke Barcelona. Dat klinkt geweldig toch? De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper komt met een geweldig duurzaam alternatief naar de hoofdstad van Catalonië. Wij zeggen: Vamos!

Met de trein naar Barcelona

De trein naar Barca zal vanaf 10 december 2023, wellicht zelfs eerder, driemaal per week vanuit Amsterdam vertrekken. Dit weten we door een aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt. De trein zal vanaf Amsterdam onder andere stoppen in Den Haag, Rotterdam en Roosendaal.

De treinen zullen rond 17.50 vertrekken vanaf Amsterdam Centraal en je komt rond 11.20 aan in het altijd bruisende Barcelona. Je bent dus ongeveer 17 uur onderweg. Een stuk langer dan een vliegtocht, maar ook een stuk duurzamer (en waarschijnlijk goedkoper). Een goed nachtje tukken en je bevind je al op de Ramblas.

nachttrein-amsterdam-barcelona

Een van de populairste bestemmingen

Barcelona is een van de populairste bestemmingen vanaf Schiphol. Dagelijks gaan er maar liefst tien tot vijftien vluchten per dag naar de stad. Met de trein verwachten we een stuk minder wachtrijen voor je kunt instappen en wanneer je uiteindelijk bent geland. De trend van het treinreizen lijkt hiermee wederom bevestigd en dit kunnen we alleen maar omarmen. TUI gaf eerder al aan nachttreinen in te zetten naar deze steden.

European Sleeper heeft ook nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen op de planning. Deze winter moet er al een eerste nachttrein naar de Franse Alpen vertrekken. Het zuiden van Frankrijk staat later op de planning. Het doel van de maatschappij is dan ook om Europa volledig per nachttrein te verbinden. Chapeau!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!