Reisnieuws

Mooi nieuws: er komt een snelle nachttrein van Amsterdam naar Berlijn

berlijn nachttrein amsterdam

Als je ons een beetje volgt weet je dat we mega fan zijn van nachttreinen. Opstappen in Nederland en wakker worden op een buitenlandse bestemming. De NS kwam al met het nieuws dat ze de treinreis tussen Amsterdam en Berlijn een half uur korter maken, nu komt er ook een trein die s’nachts naar Berlijn zal afreizen. In de avond opstappen in Amsterdam en in de ochtend ben je in de bruisende Duitse stad.

Nachttrein naar Berlijn

Deze nachttrein, van European Sleeper, zal gaan rijden vanaf 25 mei. De eerste rit zal van Berlijn naar Amsterdam reizen en van Amsterdam door naar Brussel. Een mooi alternatief voor vliegen. Chris Engelsman, eigenaar van European Sleeper zegt: “Op deze manier wordt de trein een serieus alternatief voor het vliegtuig. Je vertrekt ’s avonds om half elf uit Amsterdam en bent ’s morgens even voor zevenen in Berlijn. Op die manier spaar je ook een hotelovernachting uit.”

Als je wel eens de trein hebt gepakt naar Berlijn weet je dat het op dit moment best een gedoe is vanwege het mega aantal stops. De reis naar Duitsland duurt daardoor vrij lang en dit maakt het alternatief om duurzamer te reizen minder interessant. Dit is een van de redenen dat mensen toch vaak het vliegtuig pakken naar de Duitse stad. Nu komt daar dus verandering in, zowel met de overdag als de nachttrein. De laatste jaren ontstaan er steeds meer nachttreinen. Met TUI Ski Express kun je zelfs op wintersport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door European Sleeper (@europeansleeper)

European Sleeper

Engelsman en zijn European Sleeper zijn al een tijdje bezig met meerdere internationale nachttreinen. Komend jaar zullen er drie treinen van tien rijtuigen per week rijden naar Berlijn. Uiteindelijk is het plan om dagelijks te rijden met een nachttrein van Amsterdam naar Berlijn en andersom.

Je kunt een zitplaats boeken, maar er zijn ook ligplaatsen en slaapplaatsen te reserveren. De tickets zullen tussen de 50 en 80 euro gaan kosten. Kaartverkoop start op 20 februari. Zorg dus dat je de site van European Sleeper in de gaten houdt!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!