Bestemmingen

Voor 400 euro kun je nu een huis kopen in Japan

Voor 400 euro kun je nu een huis kopen in Japan

In het Japanse Nagano krimpt de bevolking in een mega rap tempo. De huizen staan daar vaak leeg en daarom heeft de gemeente besloten om nieuwe bewoners naar de leegstaande woningen te lokken. Hoe ze dat doen? Door hele aantrekkelijk prijzen te bieden. Je kunt Nagano nu namelijk een huis scoren voor zo’n 385 euro.

Verlaten huizen in Japan

Deze huizen in Nagano staan nu dus voor een prikkie te koop, 385 euro om wel te verstaan. Dit zijn bedragen die bijna niet gegeven zijn. In Nederland kun je hier niet eens een maandje voor huren. In Japan betaal dus dus gewoon eenmalig dit bedrag en heb je een geheel huis voor jouzelf.

De Japanse bevolking is keihard aan het krimpen en de huizen komen daardoor leeg te staan. Lokale gemeentes zoeken nu met man en macht oplossingen voor dit probleem. De gemeente Nagano heeft veel geld uitgegeven aan subsidies, heeft bestemmingsplannen weten te versoepelen en hebben ze zelfs huizen gratis weggeven, zonder grappen.

Zowel stad als platteland

Vorig jaar zijn er meer dan 350.000 mensen vanuit Tokyo vertrokken naar voorsteden van de stad. Dit is een flinke stijging sinds 2018. De stad Nagano ligt dicht bij Tokyo en heeft zowel stad als natuur. Binnen anderhalf uur ben je met de shinkansen (een hogesnelheidslijn) in Tokyo.

Voor een prijs van 50.000 yen (380 euro) kun je een huis kopen met een grote tuin en maar liefst zeven kamers. Vanuit het raam kijk je uit op de rijstvelden. De badkamer is volledig in Japanse stijl gebouwd. Waar wacht je nog op? Nagano wacht op je. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen in Nagano.

Bron: Vice

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!