Reisnieuws

National Geographic biedt wereldreis in 24 dagen met privé-Boeing

Wereldreis National Geographic

Droom jij wel eens van een échte wereldreis? Oftewel vertrekken vanaf punt A en vervolgens de aarde rondreizen tot je weer bij punt A uitkomt? National Geographic maakt het mogelijk. De organisatie biedt een wereldreis aan van 24 dagen met een privé-Boeing. Langs welke mooie plekken voert deze reis, en wat gaat het allemaal kosten? We zochten het voor je uit.

De wereldreis van National Geographic

National Geographic is het wereldberoemde en veelgelezen magazine (oplage 6,8 miljoen exemplaren per maand) van de National Geographic Society. Deze non-profitorganisatie zet zich wereldwijd in voor geografie, archeologie en natuurwetenschappen.

Het magazine uitgeven is lang niet het enige dat ze doen.  Zo ken je National Geographic waarschijnlijk wel van de gelijknamige tv-zender. Ze reiken ook prijzen uit op diverse vakgebieden, organiseren reizen en sinds kort ook wereldreizen.

Waar gaat de wereldreis allemaal langs?

De reis duurt 24 dagen start in Washington, Verenigde Staten en eindigt daar ook. De reis voert je langs een aantal van de meest hooggewaardeerde bezienswaardigheden ter wereld. Machu Picchu, Paaseiland, het Great Barrier Reef, de Taj Mahal, Petra in Jordanië en het Marokkaanse Marrakech kun je onder andere van je bucket list schrappen als de reis erop zit. In totaal reis je langs tien bezienswaardigheden, die allemaal op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

Wereldreis National Geographic

Hoe is de wereldreis georganiseerd?

Je wordt niet zomaar ergens gedropt, maar je krijgt op alle bijzondere plekken begeleiding en toelichting van gerenommeerde experts. Zij voorzien je van gedetailleerde uitleg over de bezienswaardigheden.

Je reist in een privé-Boeing 757-200 van Icelandair. Het toestel biedt een extra luxe indeling. Het toestel heeft 80 stoelen, waarvan 75 voor de reizigers bestemd zijn. Bij de reis zijn alle overnachtingen en maaltijden inbegrepen.

De hotels en andere voorzieningen onderweg zijn zorgvuldig door National Geographic geselecteerd op goede service en voorzieningen en natuurlijk op nabijheid van de te bezoeken bezienswaardigheden.

Wereldreis National Geographic

Wanneer kan ik gaan?

Lijkt het je geweldig om mee te gaan met  de wereldreis van National Geographic? De eerstvolgende reis, met vertrek op 29 december 2022, is volgeboekt. Voor volgend jaar kun je wel al boeken, dan staan er maar liefst 6 reizen gepland en in 2024 ook alvast 2.  Denk er wel aan dat je vanuit Nederland eerst naar Washington moet, en weer terug uiteraard. Deze vluchten moet je zelf verzorgen.

Wat gaat het kosten?

Helaas zal de prijs voor veel reisliefhebbers een drempel zijn. Reis je met zijn tweeën, dan betaal je  voor de wereldreis van National Geographic per persoon net geen ton, namelijk 99.995 dollar. Reis je alleen, dan betaal je een toeslag en kom je uit op 109.099 dollar.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!