Reisnieuws

Hier geven Nederlanders hun vakantiegeld aan uit

vakantiegeld-uitgeven-nederlanders

Vakantiegeld is altijd fijn meegenomen. In mei krijg je als werknemer vaak een lekker extra bedrag op je rekening gestort. Waar wij van Reisleven het direct zouden uitgeven en aan een reisje blijkt dat veel Nederlanders het aan iets heel anders uitgeven. Maar waar spenderen wij Nederlanders ons verdiende vakantiegeld dan wel aan?

Vakantiegeld: tijd voor een tripje?

Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat één derde van de Nederlanders hun welverdiende vakantiegeld niet gebruikt aan een mooie trip. Dit kan uiteraard komen door het feit dat het leven mega duur is geworden. Veel mensen hebben last van de hoge inflatie, huren en zijn van plan om wat meer te gaan sparen. Vinden we reisjes dan minder belangrijk dan vroeger?

Uit het onderzoek van Improof Research, vanuit een opdracht van Booking.com, blijkt dat we geld aan verschillende dingen uitgeven. Maar liefst 83% van de Nederlanders gaat minimaal één keer per jaar op vakantie. 50% van deze vakantiegangers gaat zelfs twee of drie keer per jaar op een reisje.  Vakantiedagen opnemen doe je het beste op deze manier. Vakanties zijn dus nog steeds mega belangrijk onder Nederlanders. Maar waar gaat het vakantiegeld dan naartoe?

vakantiegeld-nederlanders-onderzoek

Een leuke bonus

Het idee van vakantiegeld blijkt dus anders te worden uitgegeven. 30% van de Nederlanders geeft hun geld liever uit aan andere dingen. Waar we het aan besteden? Nieuwe keukens, televisies, studie of andere dingen. Ongeveer 50% van de Nederlanders geeft zijn vakantiegeld wel uit aan vakanties. Je kunt er uiteraard lekker mee doen waar je zelf behoefte aan hebt.

We vinden vakantie dus wel belangrijk en maar liefst 45% van de Nederlands zegt dat jaarlijkse vakantie een recht zou moeten zijn. 38% van de Nederlanders ziet vakantie als één van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. En 30% zegt dat ze vakanties belangrijker vinden dan werk. Onze tip: lees hier hoe je deze twee makkelijker met elkaar kunt combineren als digital Nomad!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!