Reisnieuws

Hier maken Nederlanders zich de meeste zorgen over tijdens vakantie

nederlanders-zorgen-inbraak-vakantie
Foto: Unsplash

Nederlanders zijn een reislustig volkje, maar verlangen ook naar huis, zo blijkt uit onderzoek van thuisbeveiligingsbedrijf Ring. Maar liefst 84% van de mensen wil het komende half jaar op vakantie of een weekendje weg. Toch krijgt twee derde van de mensen die weleens op vakantie gaan tijdens hun trip hun woning niet helemaal uit het hoofd (67%) en een op de drie denkt erover na of er thuis ingebroken wordt (33%).

Nederlanders: zorgen en stress op vakantie

Met de zomervakantie voor de deur zullen velen de komende weken hun eigen stek weer verruilen voor een huisje, hotelkamer, caravan of tent. Uit het oog betekent echter niet altijd uit het hart; zo’n vier van de tien vakantiegangers missen hun huis weleens (41%). Nederlanders denken er vanaf hun vakantieadres over na of hun plantjes het wel zullen overleven (40%), of er thuis brand uitbreekt (23%) en of post en pakketjes wel kunnen worden bezorgd (20%). Slechts een derde (33%) denkt op reis níet na over z’n woning.

Ook woninginbraak houdt ons tijdens onze vakantie bezig (34%) en dat geldt in het bijzonder voor mensen die wonen in een vrijstaand huis (45%) of een hoekwoning (43%). 16% van de Nederlanders neemt dan ook weleens waardevolle spullen mee op vakantie zodat deze niet uit hun huis gestolen kunnen worden. Het gemeenschapsgevoel in Nederland lijkt nog niet verloren, want bijna twee derde (66%) zou met een geruster gevoel op vakantie gaan als hun buren een oogje in het zeil houden. Ook videocamera’s in en om het huis (26%), alarmsystemen (21%) en videodeurbellen (19%) geven een geruster gevoel.

nederlanders-zorgen-huis-inbraak
1 op de 3 denkt erover na of er thuis ingebroken wordt (Foto: Unsplash)

Bijna de helft gebruikt technologie om hun huis te beveiligen

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna de helft van Nederland gebruikmaakt van technologie om hun huis te beveiligen (45%). Zo’n twee op de tien hebben een videodeurbel (22%) of een videocamera (19%). Gelukkig is ons land relatief veilig als het gaat om woninginbraken. Slechts 5% van de Nederlanders is de afgelopen tien jaar geconfronteerd met inbraak, al kregen mensen die wonen in een vrijstaand huis er vaker mee te maken (8%). Na de inbraak installeerden velen alsnog een alarm (17%), videodeurbel (11%) of videocamera (10%).

Bas van Bergen van Ring is niet verwonderd over de uitkomsten van het onderzoek: “Hoe avontuurlijk je ook bent, je bent maar op één plek echt thuis. Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de Nederlanders zich in zijn eigen huis het meest op z’n gemak voelt, dat nagenoeg een op de drie zou willen dat zijn woning beter beschermd is tegen inbrekers en dat bijna de helft van de Nederlanders weleens naar huis is teruggekeerd om te kijken of de deur wel goed dicht zat. Slimme huisbeveiliging kan mensen daarbij de nodige gemoedsrust bieden.”

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!