Nature

Waarom iedereen de Netflix-docu ‘The Elephant Whisperers’ moet zien

the-elephant-whisperers-netflix

Als je denkt aan baby olifantjes dan ben je waarschijnlijk al om. The Elephant Whisperers (2022, Netflix) is een Indiaas-Amerikaanse documentaire, die werd genomineerd in de categorie beste korte documentaire. In deze docu op Netflix zie je een Indiaas stel dat zorgt draagt over een verweest olifantje: Raghu. Ze bouwen een band op en de docu zit vol met prachtige lessen.

The Elephant Whisperers

Wij keken deze prachtige docu afgelopen week op Netflix en vroegen ons af waarom we niet meer hadden gehoord over dit pareltje. Je ziet de schitterende natuur, de liefde tussen mens en dier en het laat je zelfs twijfelen over wat je zelf aan het doen bent. Bomman en Bellie, een stel in Zuid-Indië, hebben hun leven toegewijd aan de zorg voor Raghu, een verweesde babyolifant. Ze vormen samen een liefdevolle familie.

De documentaire won uiteindelijk de Oscar voor beste korte documentaire en dat is in onze ogen helemaal terecht. Het is een uniek inkijkje in de manier waarop Bomman en Bellie deze olifant met alle liefde verzorgen en je leert ook veel over de emotionele intelligentie van olifanten. In vele opzichten lijken deze dieren namelijk op mensen.

Meer natuurdocu’s

Krijg jij niet genoeg van olifanten? In Forest Hope volg je het verhaal van de Nederlandse Antoinette van de Water in Forest Hope. Het is haar doel om mensen en olifanten op een goede en veilige manier samen te laten leven. Bekijk deze film op dit Youtube-kanaal.

Meer inspirerende docu’s zien over mens en dier? Wij tippen: David Attenborough: A Life on Our Planet. Dit is veruit de bekendste en mooiste docu die in onze ogen op Netflix staat. Van prachtige plekken tot aan wijze levenslessen. Deze documentaire heeft alles in zich. Onze volledige lijst met tips vind je hier.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!