Reisnieuws

Nieuwe Spaanse alcoholwet: gevolgen voor vakantiegangers op Mallorca en Ibiza

nieuwe-alcoholwet-mallorca-ibiza

Ga jij deze zomer naar Spanje? Dan is dit wellicht een belangrijk bericht voor jou. De regering van de Spaanse eilandengroep de Balearen heeft een wet ingevoerd om overmatig drinken op Mallorca en Ibiza regen te gaan. Dit heeft gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers die all-inclusive op vakantie gaan naar delen van Mallorca en Ibiza.

Nieuwe alcoholwet in Spanje

De regering van de Spaanse eilandengroep de Balearen heeft een wet ingevoerd om overmatig drinken op Mallorca en Ibiza regen te gaan. Dit heeft gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers die all-inclusive op vakantie gaan naar delen van Mallorca en Ibiza. Per persoon mogen er maximaal 6 alcoholische drankjes geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten.

Voor de overige alcoholische drankjes moeten gasten betalen. Overtreders riskeren een boete tussen de €1.000 tot wel €6.000. Een fikse boete die er dus voor moet zorgen dat mensen op deze eilanden anders omgaan met drankgebruik. Hier kunnen we ons zeker iets bij voorstellen!

Naast het maximum van 6 drankjes per dag zijn er nog een aantal nieuwe strenge regels die van toepassing zijn op de Balearen. Reclames voor alcoholische dranken zijn verboden, de verkoop van alcohol in winkels en slijterijen is verboden tussen 21:30 tot 08:00 en kroegentochten zijn niet langer toegestaan. Ook happy hours, en 2-drankjes-voor-de-prijs-van-1 zijn niet langer toegestaan. Al deze informatie lees je op
https://www.allinclusivekoning.nl/

Voor welke Spaanse vakantiebestemmingen geldt deze nieuwe
wet?

De nieuwe wet van maximaal 6 alcoholische dranken per dag geldt niet voor heel Spanje, maar alleen voor een klein deel van de Balearen. De nieuwe wet is van toepassing op de volgende vakantiebestemmingen. Hieronder hebben we de exacte plaatsen voor je op een rijtje gezet:

  • El Arenal (Mallorca)
  • Playa de Palma (Mallorca)
  • Magaluf (Mallorca)
  • Sant Antoni (Ibiza)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!