Reistips

Dit zijn de beste tips om een nieuwe taal te leren

nieuwe taal leren tips

Als je op reis bent naar een land waar zie geen Nederlands of Engels spreken kun je best wel hinder ervaren. Je wilt niets liever dan communiceren met de plaatselijke bevolking maar verder dan een biertje bestellen kom je niet. De hoogste tijd om dus een nieuwe taal te leren om je wegwijs te maken door een nieuwe bestemming. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een nieuwe liefde hebt gevonden en indruk wilt maken in zijn/haar moederstaal. Maar hoe leer je nou een nieuwe taal op de best mogelijke manier? Wij hebben het op een rijtje gezet!

Nieuwe taal leren? Maak het leuk voor jezelf!

Dingen leren doe je alleen als je ze leuk vind, anders is het lastig om vol te houden. Ook is het iets wat je niet in een weekje leert, zorg dus dat je triggers hebt en beloningen. Op deze manier zul je gemotiveerd worden en creatief blijven in het leerproces. Leren in spelvorm is dan ook een mega aanrader.

Dit kun je doen door podcasts te luisteren, het bekijken van interactieve video’s of door liedjes te ontcijferen op Spotify. Ook apps zoals het bekende DuoLingo kunnen jou heel erg helpen en dit is in onze ogen de leukste manier om een taal te leren. Met hun interactieve lessen, spelletjes en voice herkenning kijk jij elke dag uit naar jouw dagelijkse lesje. Je hebt een gratis versie en een betaalde versie voor meer en geavanceerde lessen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Duolingo (@duolingo)

Slimme strategieën volgens de wetenschap

Als we kijken naar de wetenschap kun je een taal het beste leren door deze in kleine stukjes op te delen. Ga dus niet de helft van de dag leren, maar doe het elke dag een uurtje. Hiermee sla je jouw nieuwe taal beter op en voorkom je frustratie. De kracht van herhaling werkt hierbij ook. Doe het dus op een vast tijdstip elke dag. Dit is waarom routine zo goed werkt en na een tijdje is het een tweede natuur!

Ook onderbewustzijn is een hulpmiddel. Hoe dit werkt? Kijk films of luister muziek in die taal die jij wilt leren. Hiermee pikt jouw brein zonder dat je bewust ermee bezig bent toch die nieuwe zinnen en woorden op. Een derde tip is: ga om met locals op jouw reis. In Zuid-Amerika spreken ze bijvoorbeeld weinig Engels. Als je hier met plaatselijke bevolking hangt is het toch een van de handigste en meest effectieve manieren om snel te leren. Veel succes!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!