Bestemmingen

Gevalletje bucketlist: bewonder het Noorderlicht vanuit een glazen iglo

noorderlicht Kakslauttanen Arctic Resort

Ik denk iedereen deze ervaring op de bucket-list heeft staan; het zien van het Noorderlicht! Je zou er voor kunnen kiezen om midden in de kou het Noorderlicht te bewonderen. Maar je kan natuurlijk ook één van deze geweldige iglo’s kunnen boeken! Op deze manier kun je vanuit jouw eigen iglo het hele spektakel perfect zien.

Noorderlicht locatie: Kakslauttanen Arctic Resort

Kakslauttanen Arctic Resort is de plek waar je naar moet zoeken. Dit Finse resort biedt namelijk meerdere opties om ‘onder de sterren te slapen’. Je kan er voor kiezen om in een volledig glazen iglo-hotelkamer te verblijven of er een blokhout bij te boeken.

Ook worden er verschillende activiteiten aangeboden, zoals hondensleeritten, een tocht op de sneeuwscooter en ontspanning in een Finse sauna. Hoe gaaf is dat? Enthousiast? Klik hier om je eigen iglo te boeken.

noorderlicht-iglo-finland

Waar kun je het Noorderlicht spotten?

Het Noorderlicht meemaken staat voor veel mensen hoog op de bucketlist. Maar wat is het Noorderlicht precies en waar kun je het spotten?

Dit is vrij makkelijk: ten noorden van de Poolcirkel. Dit zijn plekken als (Fins) Lapland, Noorwegen, Rusland, Canada, Zweden en natuurlijk IJsland. IJsland is het bekendst als het gaat om het noorderlicht. Je vind hier alle informatie over het noorderlicht en wanneer je de meeste kans hebt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!