Nature

Video: Olifant laat verzorger liedje zingen voor baby olifantje

olifant-rescue-thailand-video

Deze week doken er prachtige unieke beelden op uit het Elephant Nature Park in Thailand. In dit opvangcentrum, geopend door Sangduen ‘Lek’ Chailert, worden olifanten opgevangen die zijn misbruikt. Vaak zijn deze olifanten in de problemen gekomen door stropers. In dit centrum gebeurde onlangs iets heel erg unieks.

Elephant Nature Park: opvang van Olifanten

Elephant Nature Park is een redding-en opvangcentrum in het noorden van Thailand. Je kunt hier als vrijwilliger aan de slag of een bezoekje brengen. In de afgelopen jaren zijn er al tientallen olifanten gered en verzorgd in het park. Daarnaast worden er ook honden, katten, buffalo’s en vele andere dieren verzorgd.

De vrijwilligers helpen mee met het laten helen van de dieren en leren over de dieren en hun omstandigheden. Elephant Nature Park heeft projecten in Thailand, Cambodja en Myanmar. Je kunt je hier aanmelden om zelf te helpen! In dit park kom je bijzondere dingen tegen, zoals je ook in het filmpje hieronder zult zien.

olifant-video

Slaapliedje voor de olifanten

Een van de dieren in het park wilde graag dat oprichter Sangduen ‘Lek’ Chailert meeliep. De reden was nog niet helemaal duidelijk. De vrouwtjesolifant in ht filmpje wilde graag dat de vrouw haar volgt. De olifant leidt Lek naar een klein weesolifantje. De vrouwtjesolifant heeft de zorg voor dit olifantje op zich genomen.

De verzorgster zingt vaak slaapliedjes voor de olifanten zodat ze rustig worden. In de video hieronder zie je hoe het weesolifantje helemaal tot rust komt en lekker gaat liggen om te slapen. Prachtige feelgood video om jouw dag mee te beginnen. Miljoenen mensen hebben al genoten van deze video:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!