Afrika

Deze onderwater waterval bij Mauritius is een adembenemend wonder

Onderwater waterval Mauritius

Voor de kust van het eiland Mauritius doet zich een opmerkelijk fenomeen voor, dat eruitziet alsof het in een sciencefictionfilm thuishoort. Het is een unieke bestemming voor op je bucketlist en laat zich het best omschrijven als een spectaculaire onderwater waterval. Maat wat is het nu precies en hoe is het ontstaan?

Natuurverschijnsel bij Mauritius trekt de aandacht

Het adembenemend mooie eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan, zo’n 850 kilometer van Madagaskar. Aan de kust van het eiland bevindt zich een geleidelijke helling die leidt naar een plotselinge en adembenemende val van 4 km naar de oceaanbodem.

Op social media zoals Instagram trekken foto’s en filmpjes van het natuurverschijnsel bij Mauritius veel aandacht. Het ziet er zo bizar uit dat velen niet geloven dat het echt is. Maar wat is het nu precies?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door World MICE Awards (@worldmiceawards)

Wat is de onderwaterwaterval nu precies?

De onderwater waterval, zoals het vaak wordt genoemd, is niet letterlijk een waterval. De reden dat het eruit ziet als een decor voor een sciencefictionfilm, is de zand- en slibafzetting die van de helling afglijdt. Hierdoor lijkt het letterlijk alsof er een waterval onder het water zit.  Het is dus het zand en slib dat je ziet vallen.

Met andere woorden, het zand en het slib op de oceaanbodem lopen van de rand van het eiland, op een manier die er precies uitziet als een waterval. Sommigen omschrijven het als dat het lijkt alsof het hele eiland door een afvoerput de afgrond in wordt gezogen.

Hoe kun je het fenomeen in het echt zien?

Helaas is de onderwater waterval bij Mauritius vanaf de kant nauwelijks te zien. Je ziet het effect namelijk het beste vanuit de hoogte. Hierdoor zijn ​​helikoptervluchten over het eiland op de bucketlist van menig reiziger komen te staan.

Om het volledige effect van dit adembenemende fenomeen te krijgen, moet je namelijk boven het water zijn en naar beneden kijken. Inmiddels zijn er een aardig aantal bedrijven op Mauritius die helikopter rondleidingen rondom de waterval bieden. De prijzen variëren; er zijn zoals gezegd verschillende aanbieders en ook de lengte van een helikopter tour varieert.

Hoe kom ik op Mauritius?

Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagaskar en zo’n 1800 km ten oosten van het Afrikaanse continent. Vanaf Schiphol gaat er meerdere keren per week een rechtstreekse vlucht naar Sir Seewoosagur Ramgoolam International airport op Mauritius. Dat duurt ongeveer 12 uur. Een vlucht met een tussenstop duurt nog 3 tot 5 uur langer.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!