Reistips

Deze 4 redenen kunnen de oorzaak zijn dat jouw bagage vertraging heeft (en jij niet)

bagage vertraging

Je zal altijd zien dat de vlucht naar je bestemming prima verloopt, maar dat je daarna alsnog kunt wachten op je bagage. Je denkt bij een soepele check-out tijdswinst te hebben gemaakt, maar dan gooit het wachten op je bagage roet in het eten. Hoe kan dat toch? Er gebeurt een hoop met je koffer in de tijd dat deze het vliegtuig verlaat en op de bagageband belandt. Wij namen vier oorzaken van bagage-vertraging onder de loep.

1. Het weer

Slecht weer is de voornaamste oorzaak dat jouw bagage met vertraging op de bagageband terechtkomt. Dit komt omdat het personeel dat de bagage uit het vliegtuig haalt de instructie krijgt om binnen te blijven als het weer plotseling omslaat. Bij een hevige storm, harde regenbui, of (voornamelijk) onweer, moet er simpelweg worden gewacht tot het weer beter wordt. Dat levert vertraging op.

2. De omvang van het vliegveld

Jouw bagage heeft niet zoveel tijd nodig om bij jou te komen als het om een klein vliegveld gaat. Het is echter een ander verhaal als je op een luchthaven bent waar miljoenen passagiers gebruik van maken. Als jij er lang over doet om uit het vliegveld te komen dan mag je er vanuit gaan dat jouw bagage er langer over doet. De afstand tussen het vliegtuig en de bagageband speelt dus ook een rol.

bagage vliegveld

3. Aantal passagiers

Hoe meer passagiers, hoe langer je moet wachten op je bagage. Je kunt echter wel invloed hebben op de wachttijd bij de bagageband op je eindbestemming. De meeste luchthavens hanteren hetzelfde systeem: Alle bagage wat als laatste het vliegtuig in gaat, gaat er ook als eerste weer uit. Dus als je ervoor zorgt dat je bij het inchecken achterin de rij staat dan is de kans groot dat je jouw bagage als eerste op de bagageband ziet verschijnen.

4. Moderne luchthaven

In moderne luchthavens gaat de afhandeling van bagage soepel. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technologie, en soms zelfs van robots. In sommige landen is dit een ander verhaal. Daar wordt alles nog met de hand gecheckt, en kan het veel langer duren voordat je jouw bagage ziet verschijnen. Het is dus verstandig om dit in je achterhoofd te houden wanneer je naar afgelegen gebieden gaat reizen.

vliegveld bagage modern

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!