Reistips

5x de leukste openluchtbioscopen deze zomer in Nederland

openluchtbioscopen-westbeachfilm-festival
Foto: Facebook West Beach Film Festival

Heerlijk ontspannen met een goede film in de bioscoop is natuurlijk mega fijn, maar hoort eigenlijk wel een beetje bij de wintertijd. Als het koud buiten is kun je in de bioscoop met een dekentje, warme chocomel en een bak popcorn lekker opwarmen. Zonde om met 35 graden naar de bioscoop te gaan toch? Daarvoor hebben wij een oplossing, namelijk de openluchtbioscopen. Ook deze zomer kun  je er een aantal in ons land vinden. Wij hebben de 5 leukste voor je uitgezocht. 

Openluchtbioscopen door heel het land

Vaak zie je de meeste hotspots voorbij komen in onze hoofdstad. We kunnen begrijpen als je in Rotterdam of in Terschelling woont dat het ook weleens leuk is om in eigen stad te genieten van een zomers uitje. Hierbij een lijstje met openluchtbioscopen door heel het land.

openluchtbioscoop-hermitage

1. Pleinbioscoop Rotterdam (10 t/m 28 augustus)

Je kunt hier negentien dagen lang je lol opdoen met mooie films kijken onder de sterren. Romantiek gegarandeerd! De Wilhelminapier is waar je dit jaar moet zijn om ze te bekijken. Op deze locatie kun je heerlijk genieten van alle prachtige films die pleinbioscoop te bieden heeft. 

Voorbijgangers kunnen niet meegenieten van jouw film, want deze kijk je met een koptelefoon op. Deze worden bij de ingang uitgedeeld en moet je ook weer bij de uitgang inleveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pleinbioscoop Rotterdam (@pleinbios)

2. West beach Film festival (15 september t/m 25 september)

Bijna te mooi om waar te zijn, maar het West Beach film festival in Amsterdam is helemaal gratis. Best uniek in vergelijking met de andere openluchtbioscopen. Dit wil de organisatie ook graag zo houden.

Ben je een gulle gever? Dan kan je een bedrag naar keuze via iDeal aan ze doneren. Jongeren onder de 16 jaar zijn welkom maar wel onder begeleiding van een volwassene. Ook aan eten is gedacht, want is er een cateraar aanwezig.

3. Movies at the Hermitage (17 augustus t/m 28 augustus)

De prachtige binnentuin van de Hermitage Amsterdam wordt midden augustus omgetoverd tot een romantische openluchtbioscoop. Aanrader voor een eerste date! Er worden tien unieke films aangeboden die je niet mag missen.

Tussen het programma zal je ook Duitse en Spaanse films vinden. Deze niet-Engelstalige films zijn uiteraard ondertiteld voor je, zodat ook deze te volgen zijn.

4. Focus op het Dak (tot de zomervakantie elke vrijdagavond om 22:22 uur)

In Arnhem vind je een unieke openluchtzaal op het dak. In de zomer, maar ook in de winter kun je tot de late uurtje genieten van onder andere dansfilms, klassiekers, en voorpremières.

Leuk weetje: ze hebben een paar avonden in het leven geroepen waarbij bezoekers zelf een film mogen aandragen. ‘Je kunt het dak op!’ wordt dit programma onderdeel genoemd. De eerste keuze is gevallen op de film Parasite (te zien 5 augustus)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Focus Arnhem (@focusarnhem)

5. Terschelling Openlucht Filmfestival (5 t/m 14 augustus)

Uit het rijtje leukste openluchtbioscopen verdient deze unieke locatie in Terschelling toch zeker wel een mooi plekje. Er staan stoelen genoeg om onderuitgezakt te genieten van een mooie film. Zit je toch lekkerder in je eigen campingstoel? Geen probleem. Deze mag je gewoon meenemen. Net als een kleedje voor de frisse avonden.

Hapjes en drankjes hoef je dan weer niet zelf voor te zorgen, want het Bostheater heeft een bar met o.a.  popcorn, chips en drankjes. Het enige wat jij nog hoeft te doen is achterover gaan liggen en genieten van de film.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Uitzinnig.nl (@uitzinnig.nl)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!