Nature

Ouwehands Dierenpark adopteert mishandelde Oekraïense circusbeer

circusbeer-oekraine-ouwehands-dierenpark

Het Rheense Ouwehands Dierenpark heeft de Oekraïense circusbeer Kiriusha mogen verwelkomen. Deze bruine beer heeft bijna twintig jaar in vreselijke omstandigheden geleefd. Door de oorlog was de situatie nog erger geworden dan daarvoor en de stichting Bears in Mind hebben het dier geëvacueerd.

Oekraïense circusbeer in Nederland aangekomen

Het arme beest zat jaren lang in een kleine kooit van betongaas bij een resort opgesloten. De eigenaar is door de oorlog naar het front gegaan en kon daardoor niet meer voor haar zorgen. Door de oorlog zien we dat steeds meer dieren in dit soort situaties worden achtergelaten.

De beer is 24 jaar oud en heeft de eerste jaren van haar leven als circusbeer opgetreden. Na het circus is ze in hert hotelresort beland en gebleven. Gelukkig heeft zij nu een plekje in het Ouwehands Dierenpark gekregen.

Meerdere beren gered

Bears in Mind heeft alles op alles gezet om de beer te redden, en deed dit met groot succes. De beer zit momenteel in quarantaine. Na deze fase zal ze in het Berenbos verblijven. Ook andere beren zijn hier opgenomen, na jaren van mishandeling.

Afgelopen oktober haalde de stichting ook al twee beren op uit Oekraïne. Door de oorlog wordt er verwacht nog meer dieren op te gaan vangen in de toekomst. Neem een kijkje op Bears in Mind om de stichting te steunen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!