Overnachtingen

Unieke ervaring: overnachten in een iconisch Rotterdamse Kubuswoning

kubuswoning-rotterdam

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de Rotterdamse Kubuswoningen: een reeks huizen met een zeer ongewone vorm, ontworpen door architect Piet Blom. Of je de woningen nu mooi vindt of niet, het is sowieso een bijzondere ervaring om er in een te overnachten. Boeken dan maar?

Bijzondere architectuur

De Kubuswoning is bijna letterlijk een vierkant blok, op een zeshoekige kolom, die 45 graden is gedraaid. De woningen in Rotterdam en Helmond zijn eind jaren ’70 ontworpen door Piet Blom op verzoek van de gemeente: Blom ging hierbij uit van het concept ‘leven als een stedelijk dak’.

Nu, ongeveer 30 jaar later, zijn de woningen nog steeds een enorme trekpleister. Door hun bizarre vorm en gele kleur trekken ze nog ieder jaar toeristen naar zich toe. Er is zelfs een ‘kijkkubus’: een met op maat gemaakt meubilair ingerichte kubuswoning waar men zelf even binnen kan kijken.

kubuswoning-rotterdam-geel

De kubuswoning

Hoe leuk zou het zijn om zelf te overnachten op zo’n bijzondere plek? Op Airbnb wordt een kamer in een van de kubussen verhuurd (voor langere tijd). Het is niet makkelijk om een plekje te veroveren want er is veel vraag, maar het is zeker het proberen waard.

De kamer beschikt over een queensize bed, en er is een luchtbed beschikbaar voor een derde persoon. In de grote woonkamer met tv kan je heerlijk ontspannen. Twee badkamers en een volledig ingerichte keuken deel je met andere bewoners. Ook WiFi is aanwezig, maar je bent hier natuurlijk vooral om de bizarre architectuur te bewonderen.

kubuswoning-rotterdam-woonkamer

Een prachtige locatie in Rotterdam

Het kubushuis bevindt zich middenin Rotterdam, op een fantastische locatie voor mensen die van het drukke stadsleven houden: vlakbij de Markthal en zo goed als naast de Oude Haven. Tal van restaurantjes, winkels en café’s vind je op loopafstand.

Reizen naar de woning gaat het best met het openbaar vervoer. Autmobilisten kunnen betaald parkeren, maar niet op eigen terrein. Als je vanuit de kubuswoning een blik naar buiten werpt en alle toeristen foto’s ziet maken, weet je dat je op een bijzondere plek zit. Boeken maar!

kubuswoningen-reeks-rotterdam

Op zoek naar meer unieke overnachtingsplekken? Kijk dan eens naar deze schattige Airbnb, of bekijk de website van Vipio!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!