Europa

Staat een paard in de gang: overnacht met minipaardje in 17e-eeuwse Airbnb

minipaard-basil-airbnb-engeland
Minipaard Basil waakt over je (bron: airbnb)

‘De perfecte Airbnb bestaat ni…’ Toch wel, en dit is ‘m. In Engeland kun je nu overnachten met minipaardje Basil aan je zijde. Het zogenaamde ‘Basil Barns’ bevindt zich op het terrein van een 17e-eeuws landhuis in het dorp Thurgarton in de buurt van Nottingham en jij kunt er nu slapen terwijl Basil over je waakt. Sweet dreams!

Overnachten met minipaard Basil

Overnachten met een paardje? Jazeker, in Basil Barns kan het. De slaapkamer van je Airbnb zit namelijk vast aan de stal waar het schattige diertje vaak te vinden is, en ook overnacht. Knuffelen met Basil is een absolute must. Een beetje gehinnik in de vroege ochtend en af en toe een onaangename geur nemen we op de koop toe, toch?

Sowieso is deze Airbnb ontzettend leuk voor dierenliefhebbers: er lopen kippen, koeien, schapen, varkens en Noorse Boskatten rond waarvan de meeste gered zijn en die allemaal strikt als huisdier gehouden worden. Eigenlijk overnacht je hier dus als het ware op een kinderboerderij en het is dus ook een heuse ervaring voor de kleintjes. Én voor volwassenen.

landgoed-engeland-airbnb-paard-weiland
Er lopen nog veel meer dieren rond. Gezellig! (bron: airbnb)

De perfecte Airbnb

Het Engelse platteland is een geweldige plek om heerlijk tot rust te komen. De glooiende, met dauw bedekte heuvels nodigen uit tot lange ochtendwandelingen en een paar uur later is het alweer tijd voor een biertje in de pub. Als je bedenkt dat er een minipaardje op je knuffels wacht als je terugkomt bij je Airbnb is je dag toch perfect?

De kampeerboerderij is van alle gemakken voorzien. Er is een grote keuken waar al je benodigdheden aanwezig zijn, een mooie badkamer en een gezellige slaapkamer met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Uiteraard is dit ook waar minipaardje Basil zijn hoofd af en toe om de hoek steekt.

airbnb-engeland-keuken-hout
Een volledig ingerichte keuken staat tot je beschikking (bron: airbnb)

Boeken maar!

Verder is er een gigantische tuin waar alle dieren rondlopen en zijn er terrassen met tuinmeubelen voor de zonnige dagen. Er is een vuurplaats en voldoende parkeerterrein. Wi-Fi is niet aanwezig, maar zou het niet juist fijn zijn om een paar dagen helemaal offline te zijn? Foto’s van Basil kun je wel weer posten als je thuis bent!

Een overnachting in deze perfecte Airbnb kost vanaf 192 euro per nacht, en met een minimum van twee nachten ben je dus richting de 400 euro kwijt. Heb je dat over voor een aantal nachten met minipaard Basil? Retorische vraag; je boekt ‘m hier!

basil-minipaard-airbnb-boerderij-slaapkamer
Schattigheid ten top, die Basil (bron: airbnb)

Op zoek naar meer bijzondere overnachtingen? Wij zoeken regelmatig de leukste plekjes voor je uit!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!