Overnachtingen

Unieke ervaring: overnachten in een windmolen uit 1590

Windmolen-1590-polder

Waarom zou je overnachten in een gewoon hotel als je ook de avond kan doorbrengen op een bijzondere locatie? Deze windmolen uit 1590 (!) wordt op Vipio aangeboden als overnachtingsplek. Perfect voor een romantisch tripje terug in de tijd, of voor een gezellig weekend met (oudere) kinderen, collega’s of vrienden.

Waar bevindt dit stukje historie zich?

Er is geen betere manier om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven dan door de rust van het Noord-Hollandse platteland op te zoeken. De prachtige, 430 jaar oude windmolen staat in Waarland: middenin de polder, vlakbij de duinen, de zee en authentieke dorpjes. Pak de fiets en ontdek allerlei pareltjes rondom Waarland. Uitwaaien doen we als drukke Nederlanders maar wat graag, toch?

Vergeet ook niet de dorpen Schoorl (het Klimduin mag niet worden overgeslagen), Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Callantsoog te bezoeken. Hier kan je heerlijk lunchen op een van de vele terrasjes. Wie van winkelen houdt kan zijn hart ophalen in de historische stad Alkmaar, op slechts een kwartiertje rijden van de molen.

Windmolen-1590-polder

De accomodatie

Het bijzondere aan de windmolen is dat deze zoveel mogelijk in originele staat is gebleven. Er zijn steile trappen en indrukwekkende constructies en de molen is op een smaakvolle manier ingericht. Dankzij het behoud van de rustieke balken heeft de windmolen een authentieke uitstraling. Hier kom je tot rust!

Er zijn in totaal vier slaapplaatsen beschikbaar: een comfortabel tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden (deze kunnen aan elkaar geschoven worden) in een tussenruimte. Je beschikt over je eigen badkamer, met douche en toilet. Servies en bestek zijn aanwezig, maar mocht je ’s ochtends een heerlijk ontbijt geserveerd willen, dan kan dit na het boeken aangevraagd worden.

De molen beschikt ook over WiFi, als je toch graag online wilt blijven. Ook een tv is aanwezig. Wil je liever niet naar een scherm kijken? Kies een van de bordspellen voor een heerlijk ouderwetse spelletjesavond. Vergeet niet om af en toe even een blik naar buiten te werpen vanuit een van de zeven ramen: vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de polder. Genieten!

Windmolen-slaapkamer-bed

Klaar voor een overnachting in de windmolen?

Een weekend in een historische windmolen met je partner, je gezin of met je vrienden is sowieso een geweldige ervaring. Slapen in een klein stukje geschiedenis uit eigen land is iets wat iedereen toch eens mee zou moeten maken. Ook leuk: als de wind gunstig is, draait de molen!

Wil je de windmolen boeken? Check dan de officiele Vipio site. Hier vind je ook een heleboel andere bijzondere, unieke en interessante overnachtingsmogelijkheden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!