Bestemmingen

Alles over Palawan: het mooiste eiland van de Filipijnen

palawan-el-nido-filipijnen-tips

Met meer dan zevenduizend eilanden kan een reis naar de Filipijnen uitdagend zijn. Gelukkig is Reisleven er om je een eindje op weg te helpen. Met een reisplanning voor het eiland Palawan. Schitterende stranden, ‘Bounty’ eilanden, azuurblauw water, boottochten, schildpadden, bruine rum en vooral avontuur. Alles wat de Filipijnen zo’ unieke ervaring maken komt samen op het eiland Palawan. Gelegen in het zuidwesten van het archipel kan het eiland je makkelijk vermaken voor 2 weken. We pikken er drie go-to plekken voor je uit.

Hoe bereik je Palawan?

Wie voor Palawan kiest als reisbestemming, komt via de regionale hoofdstad Puerto Princesa het eiland binnen. Maar meer dan een plek waar je gemakkelijk op kan vliegen is er niet veel bijzonders aan deze stad. Dus zo snel mogelijk door naar de parels van het eiland. Jezelf verplaatsen kan makkelijk met de vele busjes die over het eiland rijden. Maar verwacht geen comfortabel rit, want de wegen bevatten een bijzondere hoeveelheid gaten. Gelukkig maakt de natuur waar je doorheen rijdt veel goed.

De adembenemende Bacuit Archipel is dé reden dat Palawan meerdere malen is uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld! Wat je moet zien op dit schitterende eiland? Wij hebben onze favorieten hieronder, inclusief tips, voor je op een rijtje gezet.

palawan-eiland-filipijnen

El Nido

El Nido is de noordelijke provincie van Palawan en de plek je waar een echte ‘bounty’ boottocht kan ondernemen. Vooral de tocht naar Coron, een eiland boven Palawan, staat heel hoog aangeschreven. Maar om prachtige stranden te zien en te snorkelen met kleurrijke vissen, kan ook gerust op de vele eendaagse boottour. Die vertrekken onder meer uit het stadje Barangay Buena Suerte. Na al die activiteiten is Frendz Hostel een goede accommodatie om met de beentjes omhoog te gaan zitten.

Nacpan Beach

Voor degene die wat meer wilt relaxen en feesten is Nacpan Beach een uitstekende optie. Deze plek is makkelijk te bereiken vanuit Barangay Buena Suerte. Boek een plek op een van de busjes die vanuit deze stad naar Nacpan Beach vertrekken. Bereidt je voor op prachtige stranden zover het oog reikt en romantische zonsondergangen in de zee. Het mooie van deze plek is dat het nog niet overlopen is met toeristen.

Direct aan het strand bevindt zich ook een Mad Monkey hostel. Voor wie daar niet mee bekend is, dit zijn dé partyhostels in Zuidoost Azië. Voor degene die wel waarde hechten aan een goede nachtrust kan ook verblijven in een van de andere hotels of hostels in de buurt. Een van de leukste dingen om te doen in Nacpan Beach is om een scooter te huren en richting Duli Beach te rijden. Een werkelijk wonderschoon strand dat boven Nacpan Beach te vinden is. Buiten een klein strandwinkeltje, waar een surfboard kan huren, en klein restaurantje, waar je een ‘Cerveza’ kan kopen, is het strand volledig leeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mad Monkey (@madmonkeyhostels)


Port Barton

Saving the best for last. Het maakt niet uit hoelang je op Palawan wilt verblijven, welk deel van het eiland je wilt zien, Port Barton is een must op je reisschema. Dit is waar je echt kennis maakt met het Filipijnse eilandleven. Ondanks het een klein stadje aan het strand betreft, heeft alles wat je nodig hebt om volledig te ontspannen. Leuk is ook is dat je hier ook veel Filipijnen kunt ontmoeten die in eigen land op vakantie zijn.

Boek vooral een boottocht bij je accommodatie om het gebied te ontdekken. Deze zijn vaak inclusief lunchen op onbewoonde eilanden. Je kun t hier onder andere snorkelen met schildpaden, op de boot genieten van een de zonsondergang, met een fles rum in de hand. Vergeet dan vooral niet om de dag te eindigen Native’bo Reggae Bar. Waar je op coole deuntjes de dag kan afsluiten met een mix aan bezoekers en locals. De volgende dag kan je rustiger aan doen en een trip ondernemen naar het nabijgelegen bekende strand White Beach. Staat Palawan al op jouw bucketlist?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Port Barton (@portbartonlife)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!