Nature

Video: Papegaaiduiker op Shetlandeilanden schuilt bij fotograaf

papegaaiduiker-shetlandeilanden-video

Het is weer tijd voor een prachtige natuurvideo. Ben jij al bekend met de Shetlandeilanden? De Shetlandeilanden vormen een archipel in de Atlantische Oceaan, ten noordoosten van het vasteland van Schotland. Het is de beste plek om papegaaiduikers te spotten in het wild. Ze komen hier namelijk op verschillende plekken voor in de zomer. Een van deze prachtige dieren was wel heel nieuwsgierig naar een fotograaf en zijn apparatuur..

Papegaaiduiker in het wild

De papegaaiduiker is een vogel uit de familie van de alken. Deze vogel is is gemakkelijk te herkennen aan het zwart-witte verenkleed en de grote felgekleurde snavel. Ze broeden in kolonies, soms van enkele tientallen broedparen, soms van vele duizenden. Een schitterend gezicht!

Veel reizigers hebben het zien van een papegaaiduiker in het echt hoog op hun bucketlist staan. Op deze eilanden kun je de jonge dieren spotten als de eieren net zijn uitgekomen. Wat ook bijzonder is, is het feit dat je heel erg dicht bij de dieren kunt komen. Ze zijn alles behalve wantrouwend en komen zelf ook graag dicht bij mensen, zoals je kunt zien in deze video.

papegaaiduiker-shetlandeilanden

Fotograaf heeft bijzondere ervaring

Een fotograaf in deze video is van plan om mooie foto’s van deze dieren te maken. Hij ligt op de grond en is op zoek naar de beste hoek en het perfecte moment. Tot de papegaaiduiker opeens tevoorschijn komt. Het dier is heel erg nieuwsgierig naar de fotograaf en vooral naar zijn apparatuur.

De fotograaf is totaal verrast en het dier kruipt onder hem door. Hij zoekt een plek om te rusten en schuilen. De fotograaf weet het hele tafereel nog met zijn mobiel te filmen. Het resultaat? Een schitterende video op Youtube!

Bron: Droomplekken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!